Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Στυρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Στυρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Στυρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

FORMULA 1

Ο Max Verstappen και η Red Bull Racing, ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Grand Prix Στυρίας με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στο Paul Ricard την περασμένη Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Οι ταύροι αγωνίζονται εντός έδρας στον όγδοο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο Red Bull Ring. Μάλιστα στη δεύτερη θέση ήταν ένας οδηγός της έτερης ομάδας του brand, ο Pierre Gasly της Scuderia AlphaTauri.

H διαφορά τους ήταν στα δύο δέκατα, με τη Mercedes του Lewis Hamilton σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μακριά, αν και στις προσομοιώσεις κατατακτήριων που έκαναν όλες οι ομάδες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του FP1, o Valtteri Bottas φαινόταν πως θα τους εκτόπιζε όλους, ώσπου έκανε λάθος στην τελευταία στροφή της πίστας στο οροπέδιο του Spielberg. Ο χρόνος του ακυρώθηκε και ο Φινλανδός έμεινε τέταρτος.

Advertisement
Advertisement

O Verstappen που στη βαθμολογία είναι 12 πόντους μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ήταν ταχύτερος όλων και με τη μέση γόμα, ενώ το 1.05.910 που έμελλε να είναι η κορυφαία επίδοση της ωριαίας περιόδου, ήρθε στην πρώτη του προσπάθεια με τη μαλακή.

Τη δυναμική παρουσία της AlphaTauri πιστοποίησε ο πέμπτος καλύτερος χρόνος για τον Yuki Tsunoda ενώ οι οδηγοί της Ferrari είχαν αμφότεροι τις… στιγμές τους στη στροφή 1, χωρίς όμως καταστροφικές συνέπειες.

Advertisement

Αντίστοιχα, έξοδο στη στροφή 4 είχε ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB16B.


Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος
F1: Επιτέλους αλλάζει η πίστα του Abu Dhabi
O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές