Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Hamilton μπροστά από τον Verstappen στο FP2 (vid)

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Hamilton μπροστά από τον Verstappen στο FP2 (vid)

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Hamilton μπροστά από τον Verstappen στο FP2 (vid)

FORMULA 1

Πριν καν τα μονοθέσια πατήσουν στην αγωνιστική γραμμή της Μαρίνα Μπέι στη Σιγκαπούρη, φαβορί για αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν δύο: ο Max Verstappen και ο Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Κι αν ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν μπροστά στην πρωινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών, στη δεύτερη ήταν η σειρά του ομολόγου του στη Mercedes AMG. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Είχε προηγηθεί μία περίοδος που σημαδεύτηκε από την έξοδο του Valtteri Bottas, ατύχημα που μπορείτε να δείτε, μαζί με τα highlights του FP1, στο παρακάτω video.

Advertisement
Advertisement

Ο ήλιος έδυσε στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής, κάνοντας τις εικόνες από τη Σιγκαπούρη ακόμα πιο μαγικές. Η θερμοκρασία είχε πέσει ελάχιστα, ήταν στους 29 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 35 στο οδόστρωμα. Με την υγρασία στο σχεδόν εφιαλτικό 72%.

Advertisement

Υπό αυτές τις συνθήκες οι μηχανικοί της Mercedes δούλεψαν πυρετωδώς ώστε να επιδιορθώσουν τις ζημιές στην πληγωμένη W10 του Bottas και τα κατάφεραν! Όμως ήταν ο teammate του αυτός που έδειχνε από νωρίς το δρόμο. Ο Hamilton έκανε χρόνο 1.39.991 με τη μέση γόμα επίδοση που ήταν η καλύτερη μέχρι την ώρα των προσομοιώσεων κατατακτήριων.

Δεύτερος ήταν ο Verstappen, με τη σκληρή όμως γόμα κι αυτός επτά δέκατα μακριά από τον παγκόσμιο πρωταθλητής. Όταν όμως ήρθε η ώρα να μπουν τα μαλακά ελαστικά, οι επιδόσεις έπεσαν. Πρώτα από τη Red Bull του Albon, μετά του Verstappen κι έπειτα ξανά από τον Hamilton με το 1.38.773 να είναι η καλύτερη επίδοση της 90λεπτης διαδικασίας.

Ο Verstappen ήταν ο μόνος που κινήθηκε επίσης στο 1.38 ενώ αμφότεροι προσπάθησαν ξανά αλλά δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Οκτώ δέκατα μακριά ήταν η Ferrari του Sebastian Vettel που βρήκε αρκετή κίνηση στις πρώτες του γρήγορες προσπάθειες ενώ ο Bottas έψαχνε αυτοπεποίθηση και τελικά ήταν περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από το άλλο ασημί βέλος.

Ο Albon ήταν πέμπτος αλλά είχε ένα επεισοδιακό βράδυ αφού αρχικά είχε μία έξοδο στη στροφή 7 και στη συνέχεια χτύπησε στις μπαριέρες στη στροφή 10, χάνοντας την εμπρός αεροτομή της RB15.

Έκτος έμεινε ο Charles Leclerc που παραπονιόταν επίσης για κίνηση, με τις δυο McLaren να έχουν ανάμεσά τους τη Renault του Nico Hulkenberg.

Αναλυτικά η κατάταξη: