Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σακχίρ: Δύο στα δύο για τον Russell!

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Σακχίρ: Δύο στα δύο για τον Russell!

FORMULA 1

F1 GP Σακχίρ: Δύο στα δύο για τον Russell!

FORMULA 1

O George Russell συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Grand Prix του Σακχίρ καθώς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών!

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και παρά τις μικρές διαφορές σε χρόνους, εξελίχθηκε σε απόλυτο αφεντικό της πρώτης ημέρας δράσης στο πλαίσιο του δέκατου-έκτου και προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς στο δειλινό. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 26, καθώς πλέον είχαν περάσει μερικές ώρες από τη δύση του ηλίου.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρώτη γεύση από Haas και Williams, οι Pietro Fittipaldi και Jack Aitken αντίστοιχα, συνέχιζαν την εξοικείωσή τους με τα μονοθέσια στο πλαίσιο του αγωνιστικού τους ντεμπούτου στη Formula 1.

Όσο για τον Russell, μετά την πρωτιά στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, έδειξε πως δεν χρειάστηκε χρόνο για να γίνει… ένα με τη Mercedes W11, την οποία και οδηγεί αντί του παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton, που βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Advertisement

H διαδικασία άρχισε στραβά για τη Ferrari, με τον Sebastian Vettel να κάνει τετ α κε στη στροφή 2 και τον Charles Leclerc να επιστρέφει νωρίς-νωρίς στα pit με πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης της SF1000.

Κάπου εκεί μπήκαν στο παιχνίδι οι Mercedes και Red Bull, με τον Max Verstappen να είναι αυτός που με επίδοση 55.043, με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή. Αντίθετα οι Mercedes είχαν τη σκληρή γόμα.

Advertisement

Μετά το πρώτο μισάωρο, άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων, με τη χρήση φυσικά της μαλακής γόμας. Αρχικά οι Racing Point έκαναν το 1-3, όμως λίγο μετά, ο Russell εκτόπισε από τη κορυφή τον Sergio Perez, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 54.713.

Στα μισά της διαδικασίας ο Vettel είχε άλλο ένα τετ α κε, χάνοντας τον έλεγχο ενώ προσπαθούσε να περάσει τη Haas του Kevin Magnussen. Τυχερός στην ατυχία του, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την αμμοπαγίδα, δίχως η Ferari του να ακουμπήσει το μονοθέσιο του Δανού.

Προβλήματα είχε και ο Lando Norris, καθώς ένα βίαιο πέρασμα πάνω από τα kerb, είχε πληγώσει το πάτωμα της McLaren, στερώντας του χρόνο στην πίστα.

Την ίδια ώρα, οι οδηγοί της Red Bull παραπονούνταν για έντονη υποστροφή, αν και ο Verstappen κατάφερε να πλασαριστεί τρίτος, ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον καλύτερο χρόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή. H επόμενη προσπάθειά του τον έφερε μία θέση πιο ψηλά αλλά και πάλι, πίσω από τον Russell.

Το τελευταίο μισάωρο είχε προσομοιώσεις αγώνα άρα δεν άλλαξαν πολλά σε χρόνους. Είχαμε μία έξοδο για τον Russell και μία ακόμα πιο εντυπωσιακή για τον Bottas που βγήκε στην αμμοπαγίδα.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το 1-2, με τον Russell ξανά στην κορυφή, τον Verstappen οριακά πίσω του και τις διαφορές ασυνήθιστα μικρές, λόγω του χαρακτήρα του μικρού σε μήκους σιρκουί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο έτερος οδηγός της Mercedes, o Bottas, περιορίστηκε στην ενδέκατη θέση της κατάταξης, έξι δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τον Russell!

Αναλυτικά η κατάταξη:

f1-2020-bahraingp-rd16-fp2-times1000x563

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!