Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: 1-2 της McLaren στο FP3

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(55) "F1 GP Ουγγαρίας: 1-2 της McLaren στο FP3"
    

F1 GP Ουγγαρίας: 1-2 της McLaren στο FP3

FORMULA 1

Η McLaren πιστοποίησε την ισχύ της στο Hungaroring σημειώνοντας το 1-2 στο FP3. Θα μπορέσει ο Φερστάπεν να κερδίσει τους Νόρις και Πιάστρι;

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί της McLaren έδειξαν να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την διαχείριση των ελαστικών τους. Τουλάχιστον στον έναν γρήγορο γύρο. Επιπλέον ήταν ταχύτατοι παρά την οριακή ισορροπία της MCL38.

Όπως όλα δείχνουν το μεγάλο στοίχημα για τους οδηγούς στις σημερινές κατατακτήριες δεν θα είναι η προετοιμασία των ελαστικών αλλά η διατήρησή τους σε όλη τη διάρκεια του γύρου. Τα μαλακά Pirelli υποφέρουν πολύ στις συνεχείς στροφές της διαδρομής του Hungaroring. Αυτό μεταφράζεται σε έντονη υποστροφή στον τρίτο τομέα.

Με τις θερμοκρασίες ατμόσφαιρας και οδοστρώματος σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τις χθεσινές, οι Mercedes μπήκαν δυναμικά στο FP3. Ο Ράσελ είχε τον κορυφαίο χρόνο για αρκετή ώρα και ήταν συνεχώς ταχύτερος του teammate του.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή η Red Bull είχε τους Φερστάπεν και Πέρεζ με την σκληρή γόμα να συμπληρώνουν απανωτούς γύρους. Οι υπόλοιποι οδηγοί δοκίμαζαν με την μαλακή γόμα. Οι δύο RBF1 έδειχναν πολύ δυνατές στη μάχη του midfield και ελαφρώς καλύτερες των Williams και Haas.

Η McLaren προειδοποιεί

Στις προσομοιώσεις δοκιμών του τελευταίου τετάρτου οι δύο McLaren σημείωσαν εντυπωσιακούς χρόνους. Πήραν τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης με τον Νόρις ταχύτερο οριακά του Πιάστρι.

Ο Φερστάπεν έκανε και εκείνος προσπάθεια με τα soft στο τέλος. Ωστόσο ήταν σχεδόν τρία δέκατα αργότερος του Νόρις. Ταυτόχρονα οι δύο Ferrari έμεναν πίσω όχι μόνο από τις McLaren-Red Bull αλλά και από την Mercedes. Οι SF-24 ήταν ανταγωνιστικές στους τομείς 1 και 3. Εντούτοις έχαναν πάρα πολύ χρόνο στον δεύτερο τομέα. Εκεί είχε τετ-α-κε και ο Χάμιλτον λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας.

Advertisement

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τις κατατακτήριες και οι καιρικές συνθήκες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Υπό τις συνθήκες του FP3, η McLaren έχει μάλλον το πλεονέκτημα. Εφόσον ανέβει η θερμοκρασία τότε ίσως η Red Bull και ο Φερστάπεν να ευνοηθούν. Τέλος, σε περίπτωση βροχόπτωσης (40% η πιθανότητα) τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

Advertisement

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις