Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ταχύτερος ο Perez στο FP1

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Ταχύτερος ο Perez στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ταχύτερος ο Perez στο FP1

FORMULA 1

O Sergio Perez ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ήταν η παρθενική του πρωτιά ως οδηγός της Red Bull Racing, με την αυστριακή ομάδα να κάνει το 1-3. Βίοι αντίθετοι για τους δύο οδηγούς της Ferrari, με τον Carlos Sainz πρωταγωνιστή και τον Charles Leclerc θεατή, ενώ για τις Mercedes ήταν μία υποτονική περίοδος. Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε το FP1…

Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 38. Είχαμε από νωρίς δράση, πράγμα λογικό δεδομένου πως πλέον και οι δοκιμές της Παρασκευής είναι ωριαίες.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, στα πρώτα στάδια του FP1 είδαμε και τις τρεις γόμες ελαστικών να χρησιμοποιούνται και ο Sainz τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή χάρη στη χρήση της μέσης γόμας, την ώρα που Mercedes και Red Bull ξεκίνησαν με τη σκληρή.

Σε αντίθεση με τον Ισπανό, στο άλλο άκρο της κατάταξης ήταν ο teammate του, Leclerc, που επέστρεψε στα pit κάνοντας λόγο για προβλήματα στο κιβώτιο του κόκκινου μονοθεσίου.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Lewis Hamilton έβαλε τη μέση γόμα και ήταν 16 χιλιοστά πίσω από τον Sainz, την ώρα που ο Max Verstappen ήταν ένα δέκατο μακριά με τη σκληρή.

Με 36 λεπτά ακόμα στο ρολόι, ο Fernando Alonso έκανε λάθος στην τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στις μπαριέρες και να καταστρέψει την εμπρός αεροτομή της Alpine. Συμβάν που προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, μιας και ο Ισπανός χρειάστηκε να καλύψει ένα ολόκληρο γύρο, με την αεροτομή του να κρέμεται.

Όταν είχαμε πάλι πράσινη σημαία, ο Verstappen κατέβηκε στο 1.13.191, δύο δέκατα κάτω από την επίδοση του Sainz, διατηρώντας στην RB16B ελαστικά σκληρής γόμας.

Λίγο μετά τα μισά της διαδικασίας κι ενώ οι Mercedes κινήθηκαν οριακά ταχύτερα του Ολλανδού, (όμως ξανά, με πιο μαλακή γόμα), ο Kimi Raikkonen συνέχισε ευθεία στη Saint Devote.

Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε, ήρθε απάντηση από τον Sainz, που αποδεικνύοντας πως η Scuderia θα είναι σχετικά ανταγωνιστική στο Μονακό, κινήθηκε 30 χιλιοστά ταχύτερα από τον Hamilton, προτού τον εκτοπίσει η Scuderia AlphaTauri του Pierre Gasly, με τον Γάλλο να φοράει τη μαλακή γόμα και να είναι άλλα 36 χιλιοστά του δευτερόλεπτου ταχύτερος – στο 1.12.929.

Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Verstappen έβαλε τη μέση γόμα και απάντησε, με χρόνο 1.12.648, την ώρα που ο teammate του, Perez, πλασαριζόταν ακριβώς πίσω του, με τη μέση γόμα. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Μεξικανός άλλαξε θέσεις με τον Mad Max, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.12.536.

Ο Perez όχι απλά έμεινε στην κορυφή αλλά βελτίωσε και την καλύτερη απόδοσή του, στο 1.12.487. Όμως δεν είχαμε τελικά 1-2 της Red Bull Racing αφού ο πεισματάρης Sainz, μπήκε σφήνα ανάμεσα στους δύο ταύρους.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Το FP2 αρχίζει στις 4 ώρα Ελλάδας ενώ στις 9 μπορείτε να παρακολουθήσετε το καθιερωμένο Preview του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, με το Instagram F1 Live. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε ένα από τα προφίλ @seitanf1 ή @pournarakis. Ειδικά σήμερα, θα συμμετέχει και ένας ξεχωριστός καλεσμένος, ένας ελληνικής καταγωγής οδηγός που έχει αγωνιστεί στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog με guest star τον Πέτρο Πολυχρονίδη (video)
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren
Με επετειακά χρώματα στο Μονακό η McLaren (video)