Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Στον τοίχο αλλά και στην pole ο Leclerc!

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Στον τοίχο αλλά και στην pole ο Leclerc!

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Στον τοίχο αλλά και στην pole ο Leclerc!

FORMULA 1

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, με τον Charles Leclerc να πανηγυρίζει παρότι έστειλε τη Ferrari του στον τοίχο!

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκο έκανε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη του προσπάθεια ενώ στο φινάλε, έχασε τον έλεγχο στις στροφές τις πισίνας και προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας, που έφερε πρόωρο τέλος στη διαδικασία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καιρό εμφανώς αλλαγμένο σε σχέση με την Πέμπτη. Είχε βρέξει το πρωί, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 34. Αν και στην πορεία έπεσε μερικούς βαθμούς, καθώς τα σύννεφα βάραιναν.

Advertisement
Advertisement

Απών από τις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ο Mick Schumacher, που είχε μία άσχημη έξοδο στο FP3, όταν έχασε το πίσω μέρος της Haas στην πλατεία του καζίνο. Οι ζημιές στην VF-21 ήταν εκτεταμένες, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί της αμερικανικής ομάδας να αδυνατούν να την επιδιορθώσουν εγκαίρως.

Advertisement

Έτσι στο Q1 συμμετείχαν 19 μονοθέσια αλλά εκεί δεν είχαμε απρόοπτα. Αν και η παρουσία του Valtteri Bottas ήταν κόντρα σε όσα είχαμε δει έως τώρα. Μάλιστα ο Φινλανδός έσπασε το φράγμα των 71 δευτερολέπτων, με χρόνο 1.10.938. Ακολούθησαν ο Charles Leclerc με τη Ferrari και ο Max Verstappen με τη Red Bull Racing.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν η AlphaTauri του Yuki Tsunoda, η Alpine του Fernando Alonso που απογοήτευσε, η Williams του Nicholas Latifi και η Haas του Nikita Mazepin.

Advertisement

Στο Q2, η απόλυτη επίδοση έπεσε στο 1.10.597 και ανήκε στον Leclerc, με τον τοπικό ήρωα να σημειώνει το χρόνο αυτό λίγο προτού μηδενίσει το χρονόμετρο. Μόλις 53 χιλιοστά πίσω του ήταν ο Verstappen και ακολούθησαν οι Bottas, Sainz, Perez.

Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν η δεύτερη Alpine με τον Esteban Ocon, η McLaren του Daniel Ricciardo που ηττήθηκε κατά κράτος από τον teammate του (πάλι), η Aston Martin του Lance Stroll, η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen και η Williams του George Russell.

Έτσι στην τελική μάχη για την pole position είχαμε δύο Ferrari, δύο Red Bull, δύο Mercedes, την Aston Martin του Sebastian Vettel, την AlphaTauri του Pierre Gasly, τη McLaren του Lando Norris και την Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi.

Η πρώτη ζαριά ανήκε στον Leclerc, με επίδοση 1.10.346, τους Verstappen-Bottas-Sainz-Norris στα δύο δέκατα και τον Hamilton μισό δευτερόλεπτο μακριά!

Στο φινάλε, Verstappen και Bottas ήταν σε πολύ γρήγορους γύρους αλλά δεν μάθαμε ποτέ αν θα μπορούσαν να εκτοπίσουν τη Ferrari, μιας και το κόκκινο μονοθέσιο του Λεκλέρκ κατέληξε στις μπαριέρες στο σύμπλεγμα στροφών της πισίνας. Πράγμα που έφερε καθεστώς κόκκινης σημαίας και πρόωρο φινάλε στη διαδικασία.

Έτσι η Ferrari είναι στην pole για πρώτη φορά από το Μεξικό το 2019!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Αύριο στις 15.30, μόλις 30 λεπτά πριν την εκκίνηση, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Instagram F1 Live Grid Talk, με όλες τις τελευταίες πληροφορίες ενόψει του αγώνα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε ένα από τα προφίλ @seitanf1 ή @pournarakis.

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog με guest star τον Πέτρο Πολυχρονίδη (video)
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren
Με επετειακά χρώματα στο Μονακό η McLaren (video)