Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ο Verstappen μπροστά από τις Ferrari στο FP3

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Ο Verstappen μπροστά από τις Ferrari στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ο Verstappen μπροστά από τις Ferrari στο FP3

FORMULA 1

O Max Verstappen ήταν ταχύτερος όλων στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν οριακά ταχύτερος του Carlos Sainz, με τις Ferrari να τον πλαισιώνουν, τις Mercedes να παραμένουν μακριά και με τη διαδικασία να διακόπτεται δύο φορές από τα ατυχήματα των Nicholas Latifi και Mick Schumacher.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καιρό εμφανώς αλλαγμένο σε σχέση με την Πέμπτη. Είχε βρέξει το πρωί, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 27.

Στο πρώτο 20λεπτο, συνεχίστηκε το μοτίβο της Πέμπτης, με τις Ferrari να είναι αυτές που έδειχναν το δρόμο. Ώσπου ο Verstappen κατέβηκε στο 1.11.485. Όλοι τους με τη μαλακή γόμα της Pirelli, την ώρα που η Red Bull Racing πειραματιζόταν, έχοντας την ίδια ώρα τον Sergio Perez στην πίστα με τη μέση γόμα.

Advertisement

Πλησιάζοντας στα μισά της διαδικασίας, ο Sainz ήταν 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Verstappen, παρότι τα ελαστικά του ήταν στον δέκατο-τρίτο γύρο ζωής τους, πράγμα ενδεικτικό της περιορισμένης φθοράς τους. Την ίδια ώρα, οι Mercedes παρέμεναν περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο μακριά.

Κι ενώ μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο, κομμάτι συνήθως πολύ σημαντικό στην τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Latifi προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Ο Καναδός έστειλε τη Williams στις μπαριέρες στο σύμπλεγμα στροφών της πισίνας.

Advertisement

Ωστόσο, στα ελεύθερα δοκιμαστικά, το χρονόμετρο δεν σταματά όταν έχουμε κόκκινη σημαία. Έτσι, ώσπου να απομακρυνθεί η FW43B, φτάσαμε 12 λεπτά πριν το φινάλε της διαδικασίας.

Στο 5λεπτο ο Sainz ήταν 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον εαυτό του, ενώ αμέσως μετά ο Verstappen τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή, με χρόνο 1.11.294.

Όμως άλλες αλλαγές στην κορυφή δεν είχαμε, διότι τρία λεπτά πριν το τέλος ο Schumacher προκάλεσε ξανά καθεστώς κόκκινης σημαίας. Ο Γερμανός κατέληξε στις μπαριέρες χάνοντας το πίσω μέρος στην πλατεία του καζίνο, προκαλώντας εκτενείς ζημιές στο μονοθέσιο της Haas.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Οι κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν στις 16.00 ώρα Ελλάδας – όπως κι ο αγώνας. Αύριο στις 15.30, μόλις 30 λεπτά πριν την εκκίνηση, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Instagram F1 Live Grid Talk, με όλες τις τελευταίες πληροφορίες ενόψει του αγώνα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε ένα από τα προφίλ @seitanf1 ή @pournarakis.

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog με guest star τον Πέτρο Πολυχρονίδη (video)
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren
Με επετειακά χρώματα στο Μονακό η McLaren (video)