Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: 1-2 η Ferrari στο FP2!

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μονακό: 1-2 η Ferrari στο FP2!

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: 1-2 η Ferrari στο FP2!

FORMULA 1

O Charles Leclerc ήταν ταχύτερος όλων στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η Scuderia Ferrari θύμισε κάτι από τα παλιά, αφού με τον Carlos Sainz να τον πλαισιώνει, η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2 στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Ακολούθησαν οι σταθεροί πρωταγωνιστές, Lewis Hamilton (Mercedes) και Max Verstappen (Red Bull Racing). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος είχε σκαρφαλώσει στους 51. Είχαμε από νωρίς δράση, πράγμα λογικό δεδομένου πως πλέον και οι δοκιμές της Παρασκευής είναι ωριαίες (σ.σ. ειδικά για το Μονακό, οι δοκιμές της Πέμπτης).

Όλοι πλην του Carlos Sainz με τη Ferrari, βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών, ενώ ο Ισπανός με τη σκληρή. Και ήταν ο Max Verstappen αυτός που κατέβηκε πρώτος κάτω από το 1.14, με τον teammate του στη Red Bull Racing, Sergio Perez, να πλασάρεται πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα, ο Charles Leclerc σημείωνε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, σε μία διαδικασία όπου έπρεπε να σηκώσει μανίκια έχοντας χάσει σχεδόν όλο το FP1, με πρόβλημα στο κιβώτιο της Ferrari.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Lewis Hamilton… ισοφάρισε το χρόνο του Verstappen. O Βρετανός δεν σταμάτησε εκεί, στην επόμενη προσπάθειά του κατέβηκε στο 1.12.772, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο!

Advertisement

Ο Verstappen ψαλίδισε τη διαφορά στη μέση, τη ώρα που ο Yuki Tsunoda είχε επαφή με τις μπαριέρες, κατάφερε όμως να επιστρέψει στα pit.

Advertisement

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Valtteri Bottas έβαλε τη μαλακή γόμα και τοποθέτησε εαυτόν στη δεύτερη θέση ενώ ο Nicholas Latifi έκανε λάθος στη στροφή του Λέοντα, απέφυγε όμως τις μπαριέρες.

Advertisement

Μαλακά έβαλε και ο Hamilton και παρότι βελτίωσε το χρόνο του, δεν είχε απάντηση στο 1.12.107 που έκανε ο teammate του. Είχαν άλλοι όμως. Πρώτα ο Sainz κατέβηκε στο 1.11.796, με τον Verstappen να τον ακολουθεί από κοντά. Αντίθετα, ο Hamilton παρέμεινε τέσσερα δέκατα μακριά.

Λίγο αργότερα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κινήθηκε λίγο ταχύτερα, ανέβηκε δεύτερος στην κατάταξη αλλά και πάλι, σχεδόν τρία δέκατα μακριά από τον Sainz.

Με δεκαπέντε λεπτά ακόμα στο ρολόι, ήρθε μία εικόνα που έχουμε λησμονήσει. Ο Leclerc κατέβηκε στο 1.11.684, με τη Scuderia να κάνει το 1-2!

Έξι λεπτά πριν το φινάλε, ο Mick Schumacher είχε επαφή με τις μπαριέρες καθοδόν για το Καζίνο, αυτή προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό στη Haas, με τον Γερμανό να παρκάρει τελικά στην έξοδο διαφυγής μετά το τούνελ.

Όμως η αδυναμία απομάκρυνσης του μονοθεσίου του Γερμανού, σε ένα σημείο όπου αν κάποιος χάσει τα φρένα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία επικίνδυνη κατάσταση, έφερε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δράση στο FP2, με τις Ferrari στην κορυφή!

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Απόψε στις 9 μπορείτε να παρακολουθήσετε το καθιερωμένο Preview του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, με το Instagram F1 Live. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε ένα από τα προφίλ @seitanf1 ή @pournarakis. Ειδικά σήμερα, θα συμμετέχει και ένας ξεχωριστός καλεσμένος, ένας ελληνικής καταγωγής οδηγός που έχει αγωνιστεί στους δρόμους του Πριγκιπάτου –  o Alex Fontana!

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog με guest star τον Πέτρο Πολυχρονίδη (video)
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren
Με επετειακά χρώματα στο Μονακό η McLaren (video)