Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP3

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Leclerc στο FP3

FORMULA 1

Η Ferrari βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων και της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεξικού, αυτή τη φορά με τον Charles Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2 στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position για τον δέκατο όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 αφού τον Μονεγάσκο πλαισίωσε ο Sebastian Vettel.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ξανά οδηγούς και ομάδες με συννεφιά. Όμως με την έντονη βροχή που είχε προηγηθεί, το οδόστρωμα παρέμενε βρεγμένο και οι θερμοκρασίες χαμηλά (15 βαθμοί Κελσίου στον αέρα και 19 στην άσφαλτο).

Ο Pierre Gasly ταλαιπωρούνταν από ίωση, ο Vettel είχε πρόβλημα με αισθητήρες της SF90 ενώ ο Daniel Ricciardo είχε διαρροή στα υδραυλικά της Renault R.S.19.

Advertisement

Με το δελτίο καιρού να μιλά για βροχή και στη συνέχεια του Σαββατοκύριακου, η δράση με ενδιάμεσα ελαστικά ήταν ελάχιστη. Με αυτά ο Max Verstappen είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο.

Advertisement

Ουσιαστικά, το FP3 ξεκίνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο της ωριαίας διαδικασίας, όπου και χρησιμοποιήθηκαν σλικ ελαστικά, με τον Kimi Raikkonen να φοράει πρώτος σετ μαλακής γόμας.

Ακολούθησε χαμός, με όλο το grid να πιέζει – ενίοτε και πέρα του ορίου. Κι ενώ οι Mercedes φαινόταν πως θα έκαναν το 1-2, ήρθαν οι τελικές προσπάθειες των «κόκκινων», να αλλάξουν την κατάταξη.

Advertisement

Ο Leclerc πέρασε στην κορυφή με τον Vettel μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, ενώ ο Valtteri Bottas ήταν στο 0.114 και ο Hamilton στο 0.236.

Ο Carlos Sainz έκανε την έκπληξη τοποθετώντας τη McLaren στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τις Red Bull που με τη σειρά τους είχαν ανάμεσά τους τον Gasly.

Αναλυτικά η κατάταξη: