Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Στην pole o Verstappen!

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μεξικού: Στην pole o Verstappen!

FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Στην pole o Verstappen!

FORMULA 1

Το Μεξικό ταιριάζει στη Red Bull Racing κι αυτό αποδεικνύεται και φέτος, με τον Max Verstappen να πανηγυρίζει την pole position για τον δέκατο-όγδοο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι έχασε την pole στο νήμα αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πανηγυρίσει τη νίκη. Καθώς κέρδισε και το 2017, έχει την ευκαιρία να γίνει αύριο ο πρώτος οδηγός στην ιστορία με τρεις νίκες στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής!

Δίπλα στον 22χρονο θα εκκινήσει ο Charles Leclerc, με τις Ferrari να ακολουθούν, τον Lewis Hamilton τέταρτο και τον Valtteri Bottas στις μπαριέρες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Autodromo Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ξανά οδηγούς και ομάδες με συννεφιά. Όμως το οδόστρωμα ήταν στεγνό, η θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος είχε ανέβει στους 38.

To Q1 ξεκίνησε με έξοδο του Romain Grosjean στη στροφή 1, με το μονοθέσιο της Haas να καταλήγει στο γρασίδι, χωρίς όμως ζημιές. Στις πρώτες προσπάθειες των «μεγάλων», οι Red Bull έδειχναν το δρόμο με τον Max Verstappen στο 1.15.949 και τον Alex Albon δύο δέκατα πιο πίσω.

Advertisement

Οι επιδόσεις τους ήταν τέτοιες που κρίθηκε πως δεν υπήρχε λόγος να βγουν ξανά στην πίστα, έτσι η προσοχή στράφηκε σε ότι συνέβαινε στη ζώνη αποκλεισμού. Εκεί βρέθηκαν η Racing Point του Lance Stroll, οι δύο Haas και οι δύο Williams.

Advertisement

Στο Q2 οι εκπρόσωποι του Top-3 βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα της Pirelli και με αυτή ταχύτερος ήταν ο Vettel, με τον Verstappen ανάμεσα στις δύο Ferrari και τις Mercedes να κλείνουν τη πεντάδα. Στις τελικές προσπάθειες οι «κόκκινοι» και οι «ταύροι» έβαλαν τη μαλακή γόμα, σε αντίθεση με τα ασημί βέλη που επέμειναν στη στρατηγική τους, έχοντας το μυαλό στον αγώνα.

Advertisement

Οι Mercedes έκαναν ένα ακόμα γρήγορο γύρο και πέρασαν στην κορυφή, όμως οι αντίπαλοί τους σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους. Έτσι όλοι οι εκπρόσωποι του Top3 θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη μέση γόμα.

Εκτός Q3 έμειναν η Racing Point του Sergio Perez, οι δύο Renault και οι δύο Alfa Romeo. Έτσι στη μάχη της pole προκρίθηκαν οι δύο Ferrari, οι δυο Red Bull, οι δύο Mercedes, οι δύο McLaren και οι δύο Toro Rosso.

Στην πρώτη ζαριά ήταν ο Verstappen αυτός που πήρε την προσωρινή pole, κατεβαίνοντας στο 1.14.910! Ο Ολλανδός ήταν 0.114sec μπροστά από τον Leclerc, 0.260 από τον Vettel, 0.380 από τον Hamilton ενώ ο Albon ήταν μπροστά από τον Valtteri Bottas.

Στην τελική προσπάθεια ο Leclerc δεν βελτίωσε την επίδοσή του και πίσω του ο Bottas έχασε τον έλεγχο της W10 καταλήγοντας στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά στην τελευταία στροφή της πίστας. Ευτυχώς ο Φινλανδός δεν τραυματίστηκε.

Πίσω του ο  Verstappen κατέβασε ακόμα χαμηλότερα την καλύτερη επίδοση, στο 1.14.758, πανηγυρίζοντας την pole position! Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη στην καριέρα του!

Δίπλα του θα εκκινήσει όπως είπαμε ο Leclerc, με… εννέα τίτλους στη δεύτερη σειρά του grid, με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Vettel και τον πεντάκις πρωταθλητή Hamilton.

Ο Albon θα εκκινήσει πέμπτος, στο καλύτερο πλασάρισμά του σε κατατακτήριες δοκιμές, με τον Bottas δίπλα του (εκτός αν οι ζημιές στη Mercedes φέρουν αλλαγή κιβωτίου ή ακόμα και σασί), τις McLaren στην τέταρτη σειρά και τις Toro Rosso στην Πέμπτη.

Αναλυτικά η κατάταξη: