Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Μπροστά και στο FP2 ο Leclerc

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ιταλίας: Μπροστά και στο FP2 ο Leclerc

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Μπροστά και στο FP2 ο Leclerc

FORMULA 1

Δύο στα δύο για τον Charles Leclerc που μετά τη νίκη του στο Βέλγιο, κυριάρχησε την Παρασκευή στη Μόντσα!

Advertisement
Advertisement

Ο «Ναός της Ταχύτητας» φιλοξενεί αυτές τις μέρες τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 και παρότι αυτή τη φορά η διαδικασία έλαβε ως επί το πλείστον χώρα με στεγνό οδόστρωμα, η βροχή επηρέασε ξανά τα πράγματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του ιταλικού βορρά υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλύτερες συνθήκες από το πρωί. Η πίστα ήταν στεγνή και οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με σλικ.

Έχοντας χάσει το πρωινό 90λεπτο λόγω της βροχής, άμεσα βγήκαν όλοι στην πίστα, με αποτέλεσμα να έχουμε ιδιαίτερη «κίνηση» όταν ξεκίνησε το FP2. Και με την απειλή της βροχής που ερχόταν, πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο είχαν ξεκινήσει και οι προσομοιώσεις κατατακτήριων.

Advertisement
Advertisement

Με τη μαλακή γόμα της Pirelli o Leclerc κατέβηκε στο 1.20.978, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Hamilton που όμως είχε δοκιμάσει με τη μέση γόμα.

Advertisement

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και άρχισε το ψιλόβροχο, ενώ είχαμε και καθεστώς κόκκινης σημαίας ώστε οι κριτές να καθαρίσουν την αγωνιστική διαδρομή από το χαλίκι που έφερε μέσα σε αυτή η Ferrari του Sebastian Vettel. Συγκεκριμένα στις στροφές 4 και 5.

Advertisement

Ένα τέταρτο μετά η βροχή σταμάτησε, οι οδηγοί φόρεσαν τα σλικ και άρχισαν προσομοιώσεις αγώνα, παρότι ενίοτε είχαμε μερικές ψιχάλες. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Hamilton πλησίασε στα 68 χιλιοστά του δευτερολέπτου την επίδοση του Leclerc και έτσι κατατάχθηκαν στο φινάλε της διαδικασίας.

Ακολούθησαν οι teammates τους, ο Vettel ήταν στα δύο δέκατα και ο Valtteri Bottas στα τρία, οριακά μπροστά από τη Red Bull του Max Verstappen.

Αναλυτικά η κατάταξη: