Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Γερμανίας: Ξανά μπροστά η Red Bull, ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Γερμανίας: Ξανά μπροστά η Red Bull, ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Γερμανίας: Ξανά μπροστά η Red Bull, ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

H Red Bull Racing έκανε το δύο στα δύο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για το Grand Prix Γερμανίας που αποτελεί τον ενδέκατο γύρο της σεζόν και διεξάγεται στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Αυτή τη φορά, ταχύτερος όλων ήταν ο Max Verstappen, ενώ οι διαφορές ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ομάδες ήταν μικρές.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Χόκενχαϊμρινγκ υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρινό καιρό και τις θερμοκρασίες ακόμα ψηλότερα σε σχέση με το πρωί: 31 στον αέρα και 47 στο οδόστρωμα! Οι διαθέσιμες γόμες από την Pirelli ήταν οι ultra soft, soft και medium. Επίσης, οι Marcus Ericsson (Sauber) και Esteban Ocon (Force India)  επέστρεψαν κανονικά στα κοκπιτ τους έχοντας παραχωρήσει τη θέση τους στο FP1 στους Antonio Giovinazzi και Nicholas Latifi αντίστοιχα.

Σε αυτή την καυτή μέρα είχαμε κάποια «καυτές» στιγμές εντός πίστας όπως το νέο επεισόδιο των σταθερών πια αψιμαχιών ανάμεσα σε Kevin Magnussen (Haas) και Fernando Alonso (McLaren) και την παραλίγο σύγκρουση των Sergey Sirokin (Williams) και Daniel Ricciardo (Red Bull Racing).

Advertisement

Όπως αναμενόταν οι χρόνοι έπεσαν ακόμα περισσότερο σε σχέση με την πρωινή περίοδο, με τον Valtteri Bottas να ξεκινά το σερί των νέων ρεκόρ-πίστας στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας. Τον διαδέχθηκαν αρχικά ο Lewis Hamilton και εν συνεχεία ο Max Verstappen (όλοι με ultra).

O Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.13.085 και ήταν 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, 105 από την έτερη Mercedes του Bottas και 225 από την πλησιέστερη Ferrari – του Sebastian Vettel.

Advertisement

Ωστόσο η μέρα συνέχισε να έχει γλυκόπικρη γεύση για τη Red Bull. O Verstappen ήταν πρώτος αλλά αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα, παραπονούμενος για ένα περίεργο θόρυβο που άκουγε στην RB14 και τον κράτησε για ώρα στα pit.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

hocken18-fp2-times640