Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μπακού: Πρόωρο τέλος στο FP1 (video)

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μπακού: Πρόωρο τέλος στο FP1 (video)

FORMULA 1

F1 GP Μπακού: Πρόωρο τέλος στο FP1 (video)

FORMULA 1

Μόλις δέκα λεπτά κράτησε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που αποτελεί τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Αιτία, ήταν ένα κάλυμμα φρεατίου το οποίο έφυγε από τη θέση του και χτύπησε το κάτω μέρος της Williams του George Russell. Σε μια εικόνα κάθε άλλο παρά συνηθισμένη για τα δεδομένα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όλα αυτά ενώ η «πόλη των ανέμων» είχε υποδεχθεί ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 16 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 41!

Οι Ferrari έδειξαν από νωρίς το δρόμο βγαίνοντας στην πίστα με τη μέση γόμα των ελαστικών της Pirelli, με τον Charles Leclerc να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.47.497.

Advertisement
Advertisement

Και κάπου εκεί είχαμε το συμβάν. Ο Βρετανός οδηγός βρισκόταν στην ευθεία που συνδέει τις στροφές 2 και 3 όταν περνώντας πάνω από το κάλυμμα φρεατίου το οποίο θα έπρεπε να είναι κολλημένο, αυτό χτύπησε το κάτω μέρος της Williams.

Advertisement

«Ένιωσα το χτύπημα σε όλο μου το κορμί», είπε ο Russell στο Sky Sports, ενώ η Claire Williams, αναπληρώτρια επικεφαλής της ιστορικής ομάδας τόνισε: «Είναι απαράδεκτο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν περιμένεις κάτι τέτοιο σε ένα σιρκουί της F1».

Είχαμε άμεσα καθεστώς κόκκινης σημαίας και διακοπή της διαδικασίας, ωστόσο με 300 περίπου καλύμματα να υπάρχουν στη διαδρομή και να πρέπει να ελεγχθούν, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του FP1.

Advertisement

Μάλιστα τα τραγελαφικά δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο γερανός που μετέφερε την πληγωμένη FW42 πίσω στο pit lane, βρήκε σε μία γέφυρα (!), με αποτέλεσμα υγρά που έπεφταν από το όχημα μεταφοράς να πέφτουν μέσα στο μονοθέσιο της Williams.

Μέχρι τη διακοπή, μόνο οι Ferrari είχαν σημειώσει χρόνους ενώ μόνο οι Mercedes δεν είχαν κάνει ούτε installation laps.