Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen!

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen!

FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen!

FORMULA 1

Τρία στα τρία για τον Max Verstappen και τη Red Bull Racing, με τους «ταύρους» να είναι στην κορυφή και της κατάταξης της τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν!

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός έκανε ένα εντυπωσιακό γύρο που τον τοποθέτησε επτά δέκατα μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο, δείχνοντας για μία ακόμα φορά πως φέτος η Red Bull Racing θα είναι άκρως ανταγωνιστική!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 48. Συνθήκες προφανώς διόλου αντιπροσωπευτικές εκείνων της μάχης της pole position που θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων.

Στο ξεκίνημα της 60λεπτης διαδικασίας δεν είχαμε πολλή δράση. Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να δούμε κορυφαίους συνδυασμούς στην πίστα, με τον Charles Leclerc να έχει μία έξοδο χάνοντας τον έλεγχο στη στροφή 2 – στο σημείο όπου χθες ο Kimi Raikkonen κατέληξε στις μπαριέρες.

Ο Lewis Hamilton έδειχνε αρχικά το δρόμο, φορώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, όμως ο Max Verstappen πέρασε σύντομα στην κορυφή, παρότι με τη σκληρή γόμα! Στα μισά του δρόμου, η πρώτη θέση είχε άλλο όνομα αφού ο Pierre Gasly έβαλε τη μαλακή και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.32.321.

Advertisement

Όμως όπως αναμενόταν, οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν με ραγδαίο ρυθμό όσο πλησιάζαμε στο φινάλε της διαδικασίας. Ήταν άλλωστε η τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Hamilton κατέβηκε στο 1.31.316 αλλά όταν έβαλε ο Verstappen τα ελαστικά με τα κόκκινα διακριτικά, βρήκε επτά επιπλέον δέκατα: κινήθηκε στο 1.30.577! Κι αυτός ήταν και ο καλύτερος χρόνος της περιόδου.

Ο Hamilton δεν βελτίωσε το χρόνο του, ο Gasly πλασαρίστηκε τρίτος όντας ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον «Mad Max» και μπροστά από τους δεύτερους οδηγούς σε Mercedes και Red Bull Racing, τους Valtteri Bottas και Sergio Perez αντίστοιχα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως ο έκτος χρόνος του Carlos Sainz με τη Ferrari, ήρθε με τη μέση γόμα ελαστικών.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η μάχη της πρώτης pole position της σεζόν θα διεξαχθεί στις 17.00. Όσο για τη δράση της Κυριακής, το πρώτο ραντεβού είναι στις 17.30 με το καθιερωμένο Instagram F1 Live με τους Τάκη Πουρναράκη/Πάνο Σεϊτανίδη, που θα περιλαμβάνει απολογισμό των κατατακτήριων δοκιμών και όλες τις τελευταίες εξελίξεις προτού σβήσουν τα κόκκινα φώτα στο Μπαχρέιν, πράγμα που θα συμβεί στις 18.00.

Για να το παρακολουθήσετε, ακολουθήστε τα accounts “seitanf1” και “pournarakis” στο Instragram.

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος στο WRC (video)

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης στο Preview του GP Μπαχρέιν

Formula 1 2021: Το απόλυτο Season Preview (videos)