Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Άμπου Ντάμπι: 1-2 η Red Bull στο τελευταίο FP3 της σεζόν

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Άμπου Ντάμπι: 1-2 η Red Bull στο τελευταίο FP3 της σεζόν

FORMULA 1

F1 GP Άμπου Ντάμπι: 1-2 η Red Bull στο τελευταίο FP3 της σεζόν

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε την καλύτερη περίοδο στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Abu Dhabi.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος του teammate του, Alex Albon, με τη Red Bull Racing να κάνει το 1-2 στην τελευταία πρόβα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών του δέκατου-έβδομου και τελευταίου αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τη θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 37.

Ωστόσο, καθώς δεν ήταν αντιπροσωπευτική των συνθηκών που θα δούμε στη μάχη της pole position και στον αγώνα, που διεξάγεται το σούρουπο, δεν είχαμε καθόλου δράση για τα πρώτα 20 λεπτά.

Advertisement

Και όταν βγήκαν επιτέλους οι πρωταγωνιστές στην πίστα, με τα ελαστικά μαλακής γόμας, αρχικά ήταν οι Red Bull που έδειχναν το δρόμο, με τον Verstappen στο 1.37.175. Και ο Ολλανδός κατέβηκε στο 1.36.734 λίγο αργότερα, που αποδείχθηκε απαραίτητο για να παραμείνει στην κορυφή, γιατί οι Mercedes βελτίωσαν αμφότερες τους χρόνους τους.

Στα τελικά στάδια, όχι μόνο δεν άλλαξαν οι ισορροπίες αλλά οι «ταύροι» κινήθηκαν ακόμα ταχύτερα. Ο Verstappen σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.36.251 και έκλεισε το FP3 στη κορυφή, με τον Alex Albon να τον πλαισιώνει, όντας μισό δευτερόλεπτο πιο αργός.

Ακολούθησαν οι δύο Renault, ενώ ανάμεσα στις δύο McLaren ήταν ο Hamilton και η Racing Point του Lance Stroll. Κατάταξη που δείχνει πως τα μαύρα βέλη, σίγουρα κρύβουν περισσότερη ταχύτητα ενόψει της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!