Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Άνετο 1-2 οι Mercedes στο FP2

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: Άνετο 1-2 οι Mercedes στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Άνετο 1-2 οι Mercedes στο FP2

FORMULA 1

Ίδιο πρόσωπο είχαμε στην κορυφή της κατάταξης και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, τον Lewis Hamilton, μόνο που αυτή τη φορά η συνολική εικόνα ήταν διαφορετική.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έκανε το 1-2 στο FP2 της Αυστραλίας, με τον Βρετανό να είναι 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του Valtteri Bottas και τον πλησιέστερο αντίπαλο να είναι στα 8 δέκατα!

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο χρόνος που είχε σημειώσει με τη μέση γόμα στα πρώτα στάδια της 90λεπτης διαδικασίας στο Albert Park, ήταν αρκετός για να τον κρατήσει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Όταν έβαλαν τα μαλακά ελαστικά, κατέβηκαν στο 1.22.6.

Advertisement
Advertisement

Τρίτος ήταν ο Max Verstappen με τη Red Bull-Honda, παρότι καθυστέρησε αισθητά να βάλει τη μαλακή γόμα για να κυνηγήσει χρόνο, ενώ 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του ήταν ο έτερος «ταύρος» Pierre Gasly.

Για τη Ferrari ήταν μία περίεργη περίοδος. Μακριά από ανταγωνιστικό ρυθμό με τη μέση γόμα, με τον Sebastian Vettel να γκρινιάζει μέσω team radio πως ένιωθε «περίεργη» την SF90 περνώντας από τις στροφές 1 και 4. Τελικά ο Γερμανός ήταν πέμπτος, τέσσερις θέσεις ψηλότερα από τον νέο teammate του, Charles Leclerc που είχε και μία έξοδο στη στροφή 4.

Advertisement

Όσο για τον παλιό teammate, τον Kimi Raikkonen, ήταν ξανά best of the rest, αυτή τη φορά εντός δευτερολέπτου από την κορυφή και οριακά -μόλις δυο χιλιοστά- μπροστά από τη Renault του Nico Hulkenberg.

Ο Alex Albon της Scuderia Toro Rosso είχε άλλη μία έξοδο, αυτή τη φορά χωρίς συνέπειες, το ίδιο και ο Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo Sauber.

Τέλος οι Williams, είχαν ξανά απογοητευτική παρουσία, κολλημένες στην ουρά της κατάταξης και 1.7sec μακριά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2 συμπεριλαμβανομένων χρόνων, επιλογών ελαστικών και γύρων: