Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: 0.038sec χώριζαν Hamilton και Vettel στο FP1

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: 0.038sec χώριζαν Hamilton και Vettel στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: 0.038sec χώριζαν Hamilton και Vettel στο FP1

FORMULA 1

H πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, εναρκτήριου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε με την κατάταξη να θυμίζει… 2018!

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο για λογαριασμό της Mercedes, είχε όμως τις δύο Ferrari να τον ακολουθούν από κοντά: ο Sebastian Vettel ήταν 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά ενώ ο Charles Leclerc 74!

Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen έκλεινε την τετράδα όντας στα 193 χιλιοστά από την καλύτερη επίδοση, με το ξεκίνημα της συνεργασίας Red Bull-Honda να είναι θετικό.

Advertisement
Advertisement

Ο Valtteri Bottas συμπλήρωσε την πεντάδα όντας 0.257sec πίσω από τον teammate του με τους υπόλοιπους να είναι πολύ μακριά, συμπεριλαμβανομένης και της RB15 του Pierre Gasly που έμεινε στην όγδοη θέση, πίσω κι από τον αντικαταστάτη του στη Scuderia Toro Rosso, Daniil Kvyat.

Το ρόλο του best of the rest, στο 1.217 πίσω από την κορυφαία επίδοσης της 90λεπτης διαδικασίας στο σιρκουί Albert Park της Μελβούρνης είχε ο Kimi Raikkonen για λογαριασμό της Alfa Romeo Racing.

Advertisement

Στα αξιοσημείωτα του FP1 στην Αυστραλία ήταν η έξοδος του Alex Albon στη στροφή 1, με τον οδηγό της Toro Rosso να χάνει την εμπρός πτέρυγα της STR14 χτυπώντας στις μπαριέρες, συμβάν που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Προβλήματα με τα ηλεκτρονικά αντιμετώπισε με την Renault R.S.19 o Nico Hulkenberg.

Κι αν μόλις οκτώ δέκατα χώριζαν τον έκτο από τον δέκατο-έβδομο, αποδεικνύοντας πως η μάχη στο μέσο της κατάταξης θα είναι φέτος πολύ έντονη, η εμφάνιση της Williams ήταν απογοητευτική.

Η βρετανική ομάδα όχι μόνο βρέθηκε στην ουρά της κατάταξης αλλά με τον Robert Kubica 4.3 και τον George Russel 5.1 δευτερόλεπτα πιο αργούς από τον χρόνο του Hamilton.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1: