Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Εκκινεί τελευταίος ο Webber

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Κίνας: Εκκινεί τελευταίος ο Webber

FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Εκκινεί τελευταίος ο Webber

FORMULA 1

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται το Grand Prix της Σαγκάης για τον Μαρκ Ουέμπερ. Το πρόβλημα με την πίεση καυσίμου που τον άφησε μόλις 14ο στις κατατακτήριες, τον στέλνει τελικά στην ουρά της σειράς εκκίνησης του τρίτου αγώνα της σεζόν! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Είχαμε πρόβλημα με τη πίεση καυσίμου. Δεν μπορούσα να επιστρέψω στα pit, σταματήσαμε το μονοθέσιο και οι κατατακτήριες τελείωσαν για εμένα πριν καλά-καλά αρχίσουν», δήλωσε ο 36χρονος στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο μετά την άτυχη στιγμή όταν και πάρκαρε την RB9 στην άκρη του δρόμου.

Οι ταύροι αντιμετώπισαν πρόβλημα παρόμοιο με εκείνο που είχε πέρυσι στο Άμπου Ντάμπι ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ανεξαρτήτως αιτίας, κάθε μονοθέσιο απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 6.6.2 των τεχνικών κανονισμών, να έχει τουλάχιστον 1 λίτρο καυσίμου στο ρεζερβουάρ οποιαδήποτε στιγμή του τριημέρου.

Η RB9 του Ουέμπερ είχε μόλις 150ml και ως συνέπεια, θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα τελευταίος. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το 2011, είχε εκκινήσει μόλις δέκατος-όγδοος αλλά μετά από επική προσπάθεια, όχι μόνο κατάφερε να αναρριχηθεί στη κατάταξη αλλά και να ανέβει στο βάθρο![nggallery id=2372]

Advertisement
Advertisement