Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Verstappen νίκησε τον Schumacher

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Verstappen νίκησε τον Schumacher

FORMULA 1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Verstappen νίκησε τον Schumacher

FORMULA 1

Θα μπορούσε να είναι κατάταξη από το παρελθόν, όταν ο Jos Verstappen και ο Michael Schumacher, μοιράζονταν τις ίδιες πίστες της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Όμως είναι η σημερινή κατάταξη από τις δοκιμές εξέλιξης που διεξάγονται στο Μπαχρέιν, με τους γιους τους, Max και Mick, να οδηγούν για τις Red Bull Racing και Scuderia Ferrari αντίστοιχα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι ομάδες παρέμειναν στο νησί του Περσικού Κόλπου μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος, για να πραγματοποιήσουν δύο ημέρες δοκιμών εξέλιξης. Μόνο που η πρώτη εξ αυτών επηρεάστηκε αρνητικά από τον καιρό, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην… έρημο!

Μετά από τέσσερις ώρες άνευ δράσης μιας και οι ομάδες δεν είχαν προβλέψει βροχή και δεν είχαν επιλέξει ενδιάμεσα ή βρόχινα ελαστικά, στο τελευταίο 90λεπτο είδαμε αρκετή δράση.

Advertisement

Περίπου 30 λεπτά πριν το τέλος, ο Schumacher σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.29.976, χρησιμοποιώντας την πιο μαλακή διαθέσιμη γόμα της Pirelli. Όμως δεν έμελλε να δούμε στην κορυφή αυτό το θρυλικό επίθετο, μιας και πέντε λεπτά πριν την καρό σημαία, ο Verstappen κατέβηκε άλλα έξι δέκατα του δευτερολέπτου και μάλιστα με τη C3 γόμα.

Τρίτος ήταν ο Lando Norris με τη McLaren ενώ για τη βρετανική ομάδα οδήγησε για πρώτη φορά φέτος και ο Fernando Alonso (χρησιμοποίησε δεύτερο μονοθέσιο πραγματοποιώντας αξιολόγηση ελαστικών για την Pirelli).

Advertisement

Alex Albon και Lewis Hamilton, ήταν οι μοναδικοί οδηγοί που συμπλήρωσαν περισσότερους από 70 γύρους, οδηγώντας για τις Scuderia Toro Rosso και Mercedes αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι χρόνοι:

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως εξετάστηκε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το τεστ για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, ωστόσο κρίθηκε πως αυτό δεν είναι εφικτό.