Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ο Nico της Sauber!

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Ο Nico της Sauber!

FORMULA 1

F1: Ο Nico της Sauber!

FORMULA 1

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας σε μεγάλο βαθμό να έπεσαν πάνω στο Νίκο Ρόσμπεργκ που πήρε την pole στον τελευταίο αγώνα (Μπαχρέιν)  για λογαριασμό της Mercedes αλλά ο 27χρονος Γερμανός δεν είναι ο μόνος που εντυπωσιάζει φέτος. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Ο συμπατριώτης του, Νίκο Χούλκενμπεργκ είναι στην ίδια ηλικία (25) και παρότι δεν έχει πατέρα παγκόσμιο πρωταθλητή (Κέκε Ρόσμπεργκ) το ταλέντο του ξεχωρίζει.

Πέρυσι εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του με τα χρώματα της Force India υποσκελίζοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων τον «πολύ» Πωλ ντι Ρέστα. Φέτος αγωνίζεται στην Sauber και μέχρι τώρα έχει κατορθώσει να πάρει για την Ελβετική ομάδα 5 βαθμούς. Τους τέσσερις στη Μαλαισία όπου τερμάτισε 7ος και έναν ακόμη στην Κίνα όπου τερμάτισε 10ος.

Η φετινή Sauber C32 δεν είναι το μονοθέσιο που πιθανόν περίμενε να βρει ο Γερμανός πιλότος πηγαίνοντας στην Ελβετική ομάδα αλλά αυτό δεν τον πτοεί: «Το μονοθέσιο έχει δυναμική. Είναι για την πρώτη δεκάδα και μπορούμε να το βελτιώσουμε τόσο ώστε να μαζεύουμε σταθερά βαθμούς μ’ αυτό. Σίγουρα στην καριέρα μου ψάχνω ένα μονοθέσιο που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσω νίκες αλλά δεν ήρθα έχοντας την εντύπωση πως θα μπορώ να κερδίζω σε κάθε αγώνα. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε σταθερά στους βαθμούς. Μετά θα δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω».

Advertisement
Advertisement

Ο Χούλκενμπεργκ ήταν πρωταθλητής GP2 το 2009 προτού μεταπηδήσει στη F1 το 2010 όπου αρχικά αγωνίστηκε με τη Williams και μετά με τη Force India. [nggallery id=1695]