Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έξαλλος με τους αγωνοδίκες ο Vettel (video)

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξαλλος με τους αγωνοδίκες ο Vettel (video)

FORMULA 1

Έξαλλος με τους αγωνοδίκες ο Vettel (video)

FORMULA 1

Μία απόφαση των αγωνοδικών του Grand Prix Καναδά, τίναξε ουσιαστικά τον αγώνα στον αέρα!

Advertisement
Advertisement

Ο Sebastian Vettel είδε πρώτος την καρό σημαία αλλά η νίκη πήγε στον Lewis Hamilton. Κι αυτό διότι ο οδηγός της Ferrari δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων γιατί όταν στον γύρο 46 έχασε τον έλεγχο της SF90 στη στροφή 4, επέστρεψε στην αγωνιστική διαδρομή με τρόπο που σύμφωνα με τους αγωνοδίκες ήταν επικίνδυνος.

Οι Dr. Gerd Ennser, Mathieu Remmerie και Emanuele Pirro θεώρησαν πως ο Γερμανός έκλεισε ηθελημένα τον Hamilton και τον τιμώρησαν βάσει του άρθρου 38.1 των αγωνιστικών κανονισμών. Πράγμα που προφανώς δεν άρεσε στον 31χρονο.

«Πρέπει να είσαι τυφλός για να πιστεύεις πως μπορεί κάποιος να πατήσει στο γρασίδι και μετά να έχει τον έλεγχο του μονοθεσίου. Ήμουν τυχερός που δεν χτύπησα στον τοίχο. Που υποτίθεται πως έπρεπε να πάω; Είναι λάθος, σας το λέω. Δεν είναι δίκαιο», ήταν μεταξύ άλλων, πρώτη αντίδραση του Vettel μέσω team radio.

Η ομάδα του προσπάθησε να τον ηρεμήσει, μάταια όμως!

Advertisement

«Δεν μπορώ να είμαι ήρεμος. Δεν είναι δίκαιο! Είμαι θυμωμένος. Και έχω κάθε δικαίωμα να είμαι θυμωμένος. Δεν με νοιάζει τι θα πουν», ήταν η απάντηση του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Μάλιστα ο Vettel δεν πήγε στον προβλεπόμενο χώρο για τις πρώτες δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, κατευθύνθηκε πρώτα στα γραφεία της ομάδας του. Κι έπειτα, καθοδόν για το βάθρο, έκανε μία στάση στο parc ferme, έβαλε μπροστά στη Mercedes του Hamilton την πινακίδα με το #2 και πήγε εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται το δικό του, την πινακίδα με το #1!