Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αισιοδοξεί για το Μονακό ο Rosberg

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αισιοδοξεί για το Μονακό ο Rosberg

FORMULA 1

Αισιοδοξεί για το Μονακό ο Rosberg

FORMULA 1

Ο περσινός νικητής στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου θέλει όσο τίποτε να επαναλάβει φέτος το ανδραγάθημά του.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Nico Rosberg κέρδισε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία για λογαριασμό της Mercedes, από κει και πέρα όμως στους επόμενους αγώνες έρχεται σταθερά 2ος πίσω από το Hamilton. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Βρετανός να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία μετά τη νίκη του στην Ισπανία και προηγείται τώρα με 3 βαθμούς.

Ο 28χρονος Γερμανός αναλύοντας όσα του στέρησαν τη νίκη στους 4 προηγούμενους αγώνες έχει επικεντρωθεί στα σημαία που επιδέχονται βελτίωσης. Ο ίδιος αναλύει: «Στις πρόσφατες δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη μετά τον αγώνα δούλεψα στο φρενάρισμα και στις εκκινήσεις, πρόκειται για τους δυο τομείς που αισθάνομαι ότι μου κοστίζουν σε χρόνο αυτή τη στιγμή. Ελπίζω οι βελτιώσεις που κατάφερα να μου δώσουν το πάνω χέρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ανυπομονώ να έρθει».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στις εκκινήσεις του Ρόσμπεργκ ο Toto Wolff αποκάλυψε: «Είχαμε ένα πρόβλημα στο μονοθέσιο του Nico που σχετίζονταν με το συμπλέκτη. Πρόκειται για ένα δικό μας ειδικό πρότζεκτ. Κάναμε κάποιες βελτιώσεις στον προηγούμενο αγώνα οι οποίες όμως δε δούλεψαν όπως θα θέλαμε. Είναι σημαντικό να το διορθώσουμε για το Μονακό γιατί η εκκίνηση είναι καθοριστική εκεί”.

Όσον αφορά στα φρένα το Μονακό δεν είναι από τις πιο απαιτητικές διαδρομές του πρωταθλήματος. Έχει όμως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι κομβικής σημασίας για τους οδηγούς να αισθάνονται αυτοπεποίθηση από τα φρένα.  Οι οδηγοί στο Μονακό φρενάρουν στο 21% του γύρου σ’ ελάχιστες πίστες πατούν περισσότερο χρόνο φρένο.

Ο Rosberg έχει σημειώσει 4 νίκες στην καριέρα του έναντι 26 του Hamilton. Η περσινή του στο Μονακό ήταν η 2η στην καριέρα του και η πρώτη στο Πριγκιπάτο.