Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

ΕΡΤ: Από το… κέικ στα δικαστήρια

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΡΤ: Από το… κέικ στα δικαστήρια

FORMULA 1

ΕΡΤ: Από το… κέικ στα δικαστήρια

FORMULA 1

Νέα επεισόδια στην ταλαιπωρημένη κάλυψη της Formula 1 από το κρατικό κανάλι, που όσο περνούν τα χρόνια, αντί να βρίσκει ρυθμό και να πατάει γκάζι, οδηγείται από το ένα αδιέξοδο στο άλλο.

Advertisement
Advertisement

 

Από το 2015, η ΕΡΤ προσφέρει δωρεάν σε όλους του Έλληνες το κορυφαίο μηχανοκίνητο θέαμα του κόσμου, με τους φίλους των αγώνων να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη τη δράση από τις πίστες της Formula 1. Κατά γενική ομολογία και με μία πρόχειρη ματιά στα λαϊκά δικαστήρια των social media που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ακόμα και 5μιση χρόνια μετά, αυτή η προσφορά δεν συνοδεύτηκε ποτέ από ανάλογη περιγραφή, δημοσιογραφική κάλυψη.

«Απολαμβάνουμε» άνευρες περιγραφές, διαρκής σύγχυση στο σχολιασμό, παράβαση κάθε τηλεοπτικού κανόνα για εκπομπές που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, εκκωφαντική απουσία υποστήριξης του προϊόντος με τα απαιτούμενα pre-game/post-game είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Και παρότι το κοινό φωνάζει, ο σοφός λαός λέει: «στου δημοσίου την πόρτα»…

Advertisement
Advertisement

Στην ομάδα σχολιασμού, το δημοσιογραφικό team των… μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, πλαισίωνε μέχρι πρότινος η Πόπη Παπαμιχαήλ. Στο κοινό των αγώνων είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια έχοντας θητεύσει σε κορυφαία περιοδικά του χώρου, αποτελώντας μία από τις προσωπικότητες που ξεχώριζαν στον κόσμο των ράλλυ. Με άμεση επαφή με την ελίτ του σπορ, ευρηματικότητα και προσωπικό στυλ που την έκανε να διαφέρει. Άμεσο, ελεύθερο, χιουμοριστικό, δίχως αυτό να στερεί κάτι από το ενημερωτικό σκέλος της δουλειάς της.

Στο πιο ευρύ κοινό, συστήθηκε με την περιβόητη ιστορία του κέικ στη μετάδοση του Γκραν Πρι Μαλαισίας του 2017. Στα περιοδικά σχεδόν… επιβαλλόταν να δοκιμάσεις εν ώρα εργασίας, τηλεοπτικά αυτό οδήγησε σε μία άστοχη στιγμή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Η ίδια την αντιμετώπισε με διάθεση αυτοσαρκασμού και καλά έκανε…

Αντίθετα, ο όλος ντόρος είχε προκαλέσει την έκρηξη του κατά ομολογία στους συναδέλφους του, αριστερού παρουσιαστή της Formula 1, κου Νίκου Κορόβηλα (γνωστού από τη θητεία του ως βοηθού επί θεμάτων Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, από το ηρωικό του ταμπούρωμα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και μετέπειτα εκπρόσωπο των εργαζομένων). Αντί να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει ο υπεύθυνος ενός τηλεοπτικού προϊόντος για τυχόν αστοχίες της ομάδας του, είχε βαλθεί με σθένος να επιτεθεί στους επικριτές και να θυμίσει τα παράσημα της συναδέλφου – όχι πως τα είχε αμφισβητήσει κανείς βέβαια.

Advertisement

Δεν χρειαζόταν άλλωστε, αφού πέραν αυτής της ατυχούς στιγμής, ήταν το πρόσωπο που είχε την περισσότερη εμπειρία στους αγώνες από κάθε άλλον που πέρασε πίσω από το μικρόφωνο της συγκεκριμένης κάλυψης και διόλου τυχαία, ο ρόλος της διαρκώς αναβαθμιζόταν. Δεν ήταν απλά παρούσα σε κάθε επίσημη περίοδο των GP, δεν συμμετείχε απλά στις μεταδόσεις της Φόρμουλα 1 αλλά εξελίχθηκε και σε σταθερό μέλος της εκπομπής «Auto Moto ERT». Με ιδιαίτερα αγωνιστικά θέματα, από αυτά που την έκαναν να ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη ομάδα.

Χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο γιατί από πέρυσι, η Πόπη Παπαμιχαήλ εξαφανίστηκε από τις μεταδόσεις, απουσίαζε και από τις εκπομπές. Το λόγο δύσκολα θα τον μαντέψετε, αφού όπως λέει το ρεπορτάζ, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη και για τη διοίκηση της ΕΡΤ! Βλέπετε, επί σειρά ετών, ο παρουσιαστής κος Νίκος Κορόβηλας της έταζε σύμβαση συνεργασίας και αμοιβή για τις σταθερά παρεχόμενες υπηρεσίες της. Μία σύμβαση που ο καιρός περνούσε αλλά δεν ερχόταν ποτέ. Αλλά πως να έρθει αφού η διοίκηση του κρατικού καναλιού δεν είχε ιδέα επί του θέματος;

Advertisement

Τα έμαθε όμως και τα έμαθε με τον άσχημο τρόπο, όταν εστάλη στην Αγία Παρασκευή το εξώδικο που έκανε λόγο για αμοιβή υπηρεσιών σε βάθος… πενταετίας!
Σήμερα λοιπόν εκδικάζεται αυτή η υπόθεση που προφανώς έφτασε στα δικαστήρια. Η ΕΡΤ αναμφίβολα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τα παραπάνω καμώματα και τις πρακτικές.

Η Κα Παπαμιχαήλ φέρεται να έχει πληθώρα συνομιλιών που να αφορούν αυτή την περιβόητη σύμβαση που έμοιαζε με το «Γεφύρι της Άρτας». Συνομιλίες που φέρονται να εκθέτουν τον συνομιλητή της αφού όπως υποστηρίζει, ζητούσε κατ’ επανάληψη να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης και λάμβανε διαρκώς καθησυχαστικές απαντήσεις. Κατ’ επέκταση όμως, εκθέτουν και την Κρατική Τηλεόραση που δύσκολα θα περιοριστεί σε ρόλο θεατή σε ό,τι αφορά στην επόμενη ημέρα.

Μετά τη σημερινή ημέρα, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση της διοίκησης της ΕΡΤ, σ’ αυτή την ιστορία που αναμφίβολα εκθέτει και κυρίως τους εργαζομένους. Πόσο μάλλον που ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η ίδια ακριβώς πρακτική των «μόνιμων καλεσμένων» που ουσιαστικά καλύπτουν την ανεπάρκεια στην περιγραφή των αγώνων της F1.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΡΤ: Πολλά τα εκατομμύρια για F1
O κορωνοϊός δεν θα πατήσει ξανά φρένο στην F1
F1 TV: Νέα τηλεοπτική πραγματικότητα για τη Formula 1!