Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O κορωνοϊός δεν θα πατήσει ξανά φρένο στην F1

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O κορωνοϊός δεν θα πατήσει ξανά φρένο στην F1

FORMULA 1

O κορωνοϊός δεν θα πατήσει ξανά φρένο στην F1

FORMULA 1

Μπορεί η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020 να αναβλήθηκε μετά την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού στα paddock, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί ξανά.

Advertisement
Advertisement

Τουλάχιστον σύμφωνα με τον καθηγητή Gérard Saillant, επικεφαλής της ιατρικής κομισιόν της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σύμφωνα με τον Γάλλο, ακόμα κι αν εντοπιστεί κρούσμα, δεν θα σημάνει την αναβολή της αγωνιστικής δράσης – όπως συνέβη τον Μάρτιο στην Αυστραλία.

«Η κατάσταση έχει εξελιχθεί αρκετά έκτοτε. Έχουμε πλέον εξοπλισμό που επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο και την ταχεία διάγνωση, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε και όσους έχουν έρθει σε επαφή με όποιον βρεθεί θετικός. Δεν θα δούμε ξανά αναβολή αγώνα. Είναι σα να θέλετε να κλείσουμε το μετρό αν ένας επιβάτης διαγνωστεί θετικός», είπε ο Saillant στη γαλλική εφημερίδα L’Equipe.

Ωστόσο, ο διεθνούς φήμης καθηγητής, τόνισε πως η FIA θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ασφάλεια όλων στα paddock – όταν (και εάν) ξεκινήσει τελικά η φετινή αγωνιστική σεζόν.

Advertisement
Advertisement

«Πρέπει να περιορίσουμε τα ρίσκα. Με ένα Grand Prix κεκλεισμένων των θυρών, δεν απαιτούνται χώροι φιλοξενίας. Όσοι είναι παρόντες στα paddock, μπορούν να βρίσκονται χώρο με εξαερισμό και δίχως περιορισμούς», είπε ο Γάλλος.

Η Liberty Media έχει γνωστοποιήσει το πλάνο της για πρεμιέρα της σεζόν στην Αυστρία, στις 5 Ιουλίου. Φυσικά, κορωνοϊού επιτρέποντος. Και μετά; Ο Saillant: «Το τι θα γίνει στην Αυστρία μπορεί να διαφέρει από ότι συμβεί στη Γερμανία ή την Ουγγαρία. Κάθε χώρα έχει διαφορετικούς νόμους και περιορισμούς, ενώ η κατάσταση στον τόπο που βρίσκεται η πίστα αλλά και τα ξενοδοχεία που θα πρέπει να φιλοξενήσουν τους εργαζόμενους στο σπορ, μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα. Αν μία πίστα είναι στην εξοχή, τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με ένα σιρκουί πόλης. Η Σιγκαπούρη ή το Βιετνάμ θα έπρεπε να οργανωθούν διαφορετικά από ιατρικής πλευράς αν αποφάσιζαν τώρα να οργανώσουν έναν αγώνα. Με τα σημερινά δεδομένα στη Σιγκαπούρη η τοπική κυβέρνηση θα επέβαλλε 14 ημέρες απομόνωσης σε όλα τα μέλη του paddock προτού τους επιτρέψει να πάνε στην πίστα. Όμως στην Αυστρία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η χώρα βγαίνει από την κρίση».

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Kubica: Ανόητη η σύγκριση των εικονικών Grand Prix με τα πραγματικά
Alonso: Λίγο-πολύ ξέρω τι θα κάνω το 2021
Κεκλεισμένων των θυρών και το Grand Prix Ουγγαρίας