FORMULA 1

Raikkonen: Ερωτηματικά για το ρυθμό της F14 T

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Raikkonen: Ερωτηματικά για το ρυθμό της F14 T

FORMULA 1

Raikkonen: Ερωτηματικά για το ρυθμό της F14 T

FORMULA 1

Ο 34χρονος Φινλανδός πρωταθλητής ξεκίνησε ν’ αγωνίζεται στη F1, το 2001 με τα χρώματα της Sauber. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στη McLaren και από κει στη Ferrari όπου αντικατέστησε τον Michael Schumacher το 2007.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πήρε τον τίτλο εκείνη τη χρονιά με την Ιταλική ομάδα (σ.σ: είναι ο τελευταίος πρωταθλητής για λογαριασμό της Ferrari) και έμεινε εκεί άλλα δυο χρόνια. Έκανε ένα διάλλειμα το 2010 -2011 όπου αγωνίστηκε στο WRC και επέστρεψε το 2012 με τα χρώματα της Lotus. Μετά από 2 χρόνια και 2 νίκες επιστρέφει στη Ferrari στη θέση του Felipe Massa και έχει επιλέξει ν’ αγωνίζεται με το Νο 7. Συνολικά στην καριέρα του ο Kimi Raikkonen έχει 20 νίκες, 16 pole και 77 παρουσίες στο βάθρο.

Μετά από 4 μέρες δοκιμών για λογαριασμό της Ferrari και μια έξοδο ύστερα από δικό του οδηγικό λάθος την τελευταία μέρα ο Φινλανδός είναι επιφυλακτικός.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στο ρυθμό της F14T ο Iceman τόνισε: «Δεν είμαστε και τόσο εντυπωσιακοί σε απόλυτο ρυθμό αλλά θα φανεί ακριβώς που βρισκόμαστε στην Αυστραλία στον πρώτο αγώνα. Όσον αφορά στην αξιοπιστία είμαστε ΟΚ αλλά όσον αφορά στην ταχύτητα δεν ξέρω που είμαστε. Νομίζω ότι δεν είμαστε και πολύ κακοί. Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που πρέπει να κάνουμε, προφανώς γνωρίζω την κατάστασή μας αλλά δεν έχω ιδέα τι κάνουν οι άλλοι. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καθ θα δείξει που βρισκόμαστε. Η δύναμη της μονάδας ισχύος θα βελτιωθεί την επόμενη βδομάδα αλλά αυτό δεν είναι σπουδαίο θέμα. Έχουμε πολλές μικρές λεπτομέρειες να ρυθμίσουμε ακόμη αλλά είμαστε εντάξει ως τώρα. Τα πάντα είναι καινούργια και στο τελευταίο 4ημερο δοκιμών όταν θα ενώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ τότε θα φανεί η δυναμική μας».

Το τελευταίο 4ημερο δοκιμών εξέλιξης ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη στο BIC (Bahrain International Circuit).