Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στη Racing Point Force India o Stroll

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στη Racing Point Force India o Stroll

FORMULA 1

Επίσημο: Στη Racing Point Force India o Stroll

FORMULA 1

Μετά από παρατεταμένη καθυστέρηση, η Racing Point Force India ανακοίνωσε πως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019, στο πλευρό του Sergio Perez θα αγωνίζεται ο Lance Stroll!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η κίνηση αυτή ήταν εδώ και καιρό… δεδομένη, καθώς επικεφαλής της κοινοπραξίας που εξαγόρασε την ομάδα από τον Vijay Mallya ουσιαστικά σώζοντάς τη, είναι ο πατέρας του νεαρού οδηγού, Laurence Stroll.

Δεν ανακοινώθηκαν όροι ή η χρονική διάρκεια της συμφωνίας των δύο πλευρών, μόνο πως αυτή θα είναι πολυτετής. Πάντως ο Καναδός έχει ήδη φορέσει την αγωνιστική φόρμα της ομάδας, αφού οδήγησε για λογαριασμό της στις δοκιμές εξέλιξης ελαστικών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο Άμπου Ντάμπι.

Advertisement
Advertisement

«Είναι το ξεκίνημα ενός συναρπαστικού ταξιδιού στην καριέρα μου στη Formula 1. Ανυπομονώ να δουλέψω με μία τόσο επιτυχημένη ομάδα, με σπουδαία κουλτούρα. Είναι μία νέα πρόκληση και ανυπομονώ να αρπάξω την ευκαιρία», είπε ο 20χρονος.

Ο Stroll, πρωταθλητής στην Ευρωπαϊκή Formula 3, έκανε το 2017 ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ιστορική ομάδα της Williams.

Advertisement

Σε αυτές τις δύο σεζόν μετράει 41 εκκινήσεις, 46 κερδισμένους βαθμούς, 9 παρουσίασες στο Top10 και καλύτερο αποτέλεσμα την τρίτη θέση στο χαοτικό Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν το 2017.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε επιτέλους να επιβεβαιώσουμε την έλευση του Lance στην ομάδα. Μαζί με τον Sergio αποτελούν ένα συναρπαστικό δίδυμο, που αναμειγνύει νιάτα, ταλέντο και εμπειρία. Ο Lance είναι μόλις 20 ετών αλλά έχει ήδη δύο σεζόν στην F1 στο ενεργητικό του, μία παρουσία στο βάθρο και μία εκκίνηση από την πρώτη σειρά του grid. Πιστεύουμε πως έχει προοπτικές και πως μπορούμε να παρέχουμε το περιβάλλον όπου θα ανθίσει το ταλέντο του», είπε ο επικεφαλής της Racing Point Force India, Otmar Szafnauer.

Advertisement

Με την παραπάνω ανακοίνωση «έκλεισε» και το grid του 2019, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Charles Leclerc
Red Bull Racing Max Verstappen Pierre Gasly
Force India Lance Stroll Sergio Perez
McLaren Carlos Sainz Lando Norris
Williams George Russell Robert Kubica
Renault Daniel Ricciardo Nico Hulkenberg
Toro Rosso Daniil Kvyat Alex Albon
Haas Romain Grosjean Kevin Magnussen
Sauber Kimi Raikkonen Antonio Giovinazzi