Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στη Haas F1 o Grosjean

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στη Haas F1 o Grosjean

FORMULA 1

Επίσημο: Στη Haas F1 o Grosjean

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν και το NewsAuto σας είχε εδώ και μέρες ενημερώσει, η νεοσύστατη ομάδα της Haas F1 που μπαίνει στη Formula 1 την επόμενη σεζόν, ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Romain Grosjean!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

H αμερικανική ομάδα πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της, στην Αννάπολις του Μέριλαντ. Εκεί επισημοποίησε τη συνεργασία με τον Γάλλο οδηγό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016, σε μία κίνηση που σίγουρα την ενδυναμώνει ενόψει του δύσκολου όπως αναμένεται ντεμπούτου της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Θέλαμε έναν έμπειρο οδηγό, ικανό να εξελίξει το μονοθέσιο μας, να κερδίσει βαθμούς και με δυνατότητα συνεχούς βελτίωσης. Τον βρήκαμε στον Romain Grosjean. Εμπλέκομαι πολλά χρόνια με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και από νωρίς έμαθα πως το πιο κρίσιμο… εξάρτημα της μηχανής, είναι ο οδηγός», είπε ο Gene Haas.

Advertisement
Advertisement

Ο 29χρονος μετρά 78 εκκινήσεις στην F1, σε 10 εκ των οποίων κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Η πιο πρόσφατη, ήταν τον περασμένο Αύγουστο, στο βελγικό Grand Prix του Σπα.

«Αυτό που χτίζει ο Gene και όλοι εδώ στη Haas F1 Team, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είμαι πολύ περήφανος που θα είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας. Η F1 είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός κόσμος και ο μόνος τρόπος να πετύχεις, είναι βρίσκοντας νέες μεθόδους. Έχουμε μία νέα ευκαιρία, με μία νέα ομάδα, που ακολουθεί πολύ διαφορετική προσέγγιση. Πιστεύω σε αυτούς κι εκείνοι πιστεύουν σε εμένα», είπε ο Grosjean.

O Gene Haas βρήκε τον... ηγέτη της νέας του ομάδας στο πρόσωπο του Grosjean

O Gene Haas βρήκε τον… ηγέτη της νέας του ομάδας στο πρόσωπο του Grosjean

Αυτό που σίγουρα έκανε εντύπωση, είναι πως παρότι εξακολουθεί να αποτελεί μέλος της Lotus, φορούσε επίσημα ρούχα της νέας του ομάδας!

Advertisement

«Υπόσχομαι πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους εναπομείναντες πέντε αγώνες», είπε για την ομάδα του Ένστον που αφήνει… γιατί; Σίγουρα όχι γιατί πιστεύει πως η Haas μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό αλλά επειδή αυτό αποτελεί ένα σκαλοπάτι για εκείνον. Δεν το κρύβει ούτε ο ίδιος, πως ονειρεύεται το μέλλον του στη Ferrari. Και με τον Kimi Raikkonen να αποχωρεί στο τέλος του 2016, η σεζόν στην αμερικανική ομάδα που έχει στενούς δεσμούς με το Μαρανέλο, μπορεί απλά να είναι μία μεταβατική χρονιά προτού ντυθεί στα κόκκινα της Scuderia.