Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: O Ocon στη θέση του Haryanto στη Manor

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: O Ocon στη θέση του Haryanto στη Manor

FORMULA 1

Επίσημο: O Ocon στη θέση του Haryanto στη Manor

FORMULA 1

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Formula 1 έχει ο ταλαντούχος Esteban Ocon, αφού όπως ανακοινώθηκε από τη Manor Racing θα αντικαταστήσει τον Rio Haryanto για το υπόλοιπο της σεζόν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η αρχική συμφωνία του Ινδονήσιου αφορούσε 11 Grand Prix και παρότι τελικά έτρεξε σε 12, αποφασίστηκε να μη παραμείνει εντός κόκπιτ αφού σύμφωνα με τη Manor δεν καλύφθηκαν οι όροι του συμβολαίου. Κοινώς, δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα που θα έπρεπε.

Έτσι αναζητήθηκε διάδοχος και παρότι πρόσφατα ακούστηκε έντονα το όνομα του Stoffel Vandoorne, δοκιμαστή της McLaren, τελικά η θέση δόθηκε στον Esteban Ocon. Ένα άλλο από τα μεγάλα ταλέντα του αύριο, που είναι μέλος της Junior ομάδας της Mercedes και παράλληλα εκτελεί χρέη δοκιμαστή στη Renault F1.

O Esteban Ocon πατάει γκάζι με την Dallara F312 - Mercedes της Prema Powerteam, στον αγώνα της FIA Euro Formula 3 στο Red Bull Ring το 2014

O Esteban Ocon πατάει γκάζι με την Dallara F312 – Mercedes της Prema Powerteam, στον αγώνα της FIA Euro Formula 3 στο Red Bull Ring το 2014

Advertisement
Advertisement

Ο 19χρονος έχει οδηγήσει για λογαριασμό της γαλλικής ομάδας στα FP1 των Grand Prix Ισπανίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ουγγαρίας και Γερμανίας. Ταυτόχρονα, φέτος τρέχει με τη Mercedes στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM), με καλύτερο τερματισμό την ένατη θέση στον πρώτο αγώνα του Ζάντφουρτ.

Στην προσπάθεια αναρρίχησής του στα σκαλοπάτια του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατέκτησε τον τίτλο στη Euro F3 το 2014 και στο GP3 Series το 2015.

Όσο για τον Haryanto, η Manor γνωστοποίησε πως του πρότεινε ρόλο δοκιμαστή για το υπόλοιπο της σεζόν, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Στους 12 αγώνες του στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ο 23χρονος είχε 9 τερματισμούς με καλύτερο πλασάρισμα τη 15η θέση στο Grand Prix του Μονακό.