Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Ο Gasly στη Red Bull Racing το 2019

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ο Gasly στη Red Bull Racing το 2019

FORMULA 1

Επίσημο: Ο Gasly στη Red Bull Racing το 2019

FORMULA 1

Ένα ακόμα κομμάτι σε ότι αφορά στο παζλ του grid του 2019 μπήκε στη θέση του καθώς η Red Bull Racing ανακοίνωσε πως teammate του Max Verstappen θα είναι ο Pierre Gasly!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Εξέλιξη λίγο-πολύ αναμενόμενη μετά την ανακοίνωση της μεταπήδησης του Carlos Sainz στη McLaren. Ήταν προφανές πως ο Ισπανός δεν ήθελε να συμβιβαστεί με ρόλο στη Scuderia Toro Rosso, από την οποία το πλάνο ήταν να προβιβαστεί ο Gasly.

Πρόκειται για έναν ακόμα απόφοιτο της ακαδημίας οδηγών της Red Bull. Ξεχώρισε στα καρτ πριν περάσει στη Formula Renault 2.0, στην οποία κατέκτησε τον τίτλο το 2013. Έπειτα μεταπήδησε στη Formula Renault 3.5 και το 2015 ανέβηκε ένα ακόμα σκαλοπάτι, συμμετέχοντας στο GP2 Series. Παράλληλα, είχε και ρόλο δοκιμαστή στη Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

Το 2016 κατέκτησε τον τίτλο στο GP2 με την Prema Powerteam ενώ το 2017 ξεκίνησε τη σεζόν στην ιαπωνική Super Formula, όμως λίγο πριν κριθεί ο τίτλος τον οποίο διεκδικούσε, ήρθε η μεγάλη του ευκαιρία. Το ντεμπούτο στη Formula 1!

Το βάπτισμα του πυρός ήρθε πέρυσι στη Μαλαισία με την Toro Rosso, με τη φετινή να είναι η παρθενική σεζόν πλήρους εμπλοκής του στο σπορ. Εντυπωσίασε κατακτώντας την τέταρτη θέση στο Μπαχρέιν ενώ έκλεισε το πρώτο μισό της σεζόν έχοντας άλλα δύο πλασαρίσματα σε βαθμολογούμενες θέσεις. Αποτελέσματα αρκετά για να πείσουν την RBR να του δώσει την ευκαιρία να τρέξει στην «πρώτη ομάδα»!

Gasly-bahrain18-b640

Advertisement

«Από τη στιγμή που ο Pierre βρέθηκε στην F1 με την Toro Rosso, λιγότερο από ένα χρόνο πριν, απέδειξε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο το οποίο η Red Bull είδε και γαλούχησε από το ξεκίνημα της καριέρας του. Η εντυπωσιακές εμφανίσεις του στην ομάδα που χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Honda, στην μόλις πρώτη σεζόν πλήρους εμπλοκής του στην F1, έχτισαν για εκείνον τη φήμη ενός από των μεγαλύτερων νέων ταλέντων! Ανυπομονούμε να φέρει την ταχύτητα και τις ικανότητές του στην ομάδα το 2019», είπε ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner.

Όσο για τον Γάλλο, φυσικά πλέει σε πελάγη ευτυχίας: «Το να επιβραβευτώ με τη θέση επίσημου οδηγού στην  Aston Martin Red Bull Racing το 2019, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ σε αυτή την κορυφαία ομάδα. Απ’ όταν εντάχθηκα στο Red Bull Junior Programme το 2013, αυτός ήταν ο απώτερος στόχος μου. Αυτή η απίστευτη ευκαιρία αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας μου, να κερδίζω Grand Prix και να διεκδικήσω τον Παγκόσμιο Τίτλο. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός κι όταν κάνω κάτι, θέλω πάντα να μάχομαι για την πρώτη θέση. Όσο ενθουσιασμένος κι αν είμαι, αντιλαμβάνομαι και την πρόκληση που συνοδεύει αυτή η ευκαιρία αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από έναν οδηγό της Aston Martin Red Bull Racing».

Advertisement

Gasly-GB18-b640

Όσο για τη θέση του στη Scuderia Toro Rosso (αν θεωρήσουμε πως το ένα κόκπιτ θα το κρατήσει ο Brendon Hartley), έχει διάφορους υποψηφίους αλλά όχι φαβορί. Το «επόμενο» ταλέντο του Junior προγράμματος της Red Bull, Dan Ticktum, δύσκολα θα προλάβει να πάρει σούπερ-λισάνς. Ένα όνομα που ακούγεται αν χάσει τη θέση του στη McLaren είναι αυτό του Stoffel Vandoorne ενώ «παίζει» και το σενάριο επιστροφής ενός παλιού οδηγού της Toro Rosso, όπως ο Sebastien Buemi ή ο Jean-Eric Vergne, αμφότεροι πρωταγωνιστές στη Formula E.

 

Advertisement