Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Η Γαλλία επιστρέφει στην F1

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Γαλλία επιστρέφει στην F1

FORMULA 1

Επίσημο: Η Γαλλία επιστρέφει στην F1

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, το γαλλικό Grand Prix θα αποτελεί από τη σεζόν του 2018 ξανά κομμάτι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1! Αυτό επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Automobile Club de France!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

To συμβόλαιο φιλοξενίας αγώνα είναι πενταετούς διάρκειας και αυτός θα λαμβάνει χώρα στο σιρκουί Πωλ Ρικάρ, στη Νότια Γαλλία. Εκεί διεξήχθησαν 14 Grand Prix την περίοδο 1971-1990 αλλά η πίστα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά έκτοτε. Αυτή η εξέλιξη βάζει τη Γαλλία και πάλι στο καλεντάρι για πρώτη φορά από το 2008, όταν και σταμάτησε ο αγώνας που διεξαγόταν στο Μάνι-Κουρ.

«Είμαστε περήφανοι που δέκα χρόνια μετά θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στο καλεντάρι και αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για όσους επεδίωκαν αυτή την εξέλιξη», είπε ο Christian Estrosi, πρόεδρος του συμβουλίου της Provence-Alpes-Cote d’ Azur.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας αγωνιστικό υπόβαθρο, αν και στους δύο τροχούς, ήταν από τους ανθρώπους που προσπάθησαν σκληρά για τη μεγάλη επιστροφή, όπως άλλωστε και προσωπικότητες από τη Γαλλία που έχουν ενεργό ρόλο στη Formula 1, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Renault F1, Cyril Abiteboul και ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier.

Ο Estrosi αφιέρωσε την επιστροφή της Γαλλίας στο καλεντάρι, στον αδικοχαμένο Jules Bianchi.

paul-ricard-aerial-a640