Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Φεύγει από τη Racing Point o Perez!

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Φεύγει από τη Racing Point o Perez!

FORMULA 1

Επίσημο: Φεύγει από τη Racing Point o Perez!

FORMULA 1

Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιαζόταν σίγουρος πως θα παραμείνει στη Racing Point κι όταν αυτή μετονομαστεί σε Aston Martin Racing, τελικά ο Sergio Perez ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα!

Advertisement
Advertisement

Τι κι αν υπέγραψε πέρυσι νέο, τριετές συμβόλαιο; Το γεγονός πως ήταν διαθέσιμος ο Sebastian Vettel, σε συνδυασμό με τη λεπτομέρεια πως ο έτερος οδηγός της ομάδας, Lance Stroll, είναι γιος του ιδιοκτήτη, ουσιαστικά έδειξαν την πόρτα της εξόδου στο Μεξικανό.

Κι αυτό παρότι είναι ένας άκρως ικανός οδηγός με 8 παρουσίες στο βάθρο στο ενεργητικό του αλλά και παρότι φέρνει μαζί του πολλά χρήματα από χορηγούς από την πατρίδα του, το Μεξικό.

Κόντρα λοιπόν στις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, τόσο από την πλευρά του όσο και από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας, ο Perez ανακοίνωσε ο ίδιος πως στο τέλος της σεζόν που διανύουμε θα τεθεί εκτός ομάδας.

Advertisement
Advertisement

perez-styria20-a1000x600

Αναλυτικά, το μήνυμα του 30χρονου ανέφερε:

«Όλα στη ζωή έχουν αρχή και τέλος. Έτσι, μετά από επτά χρόνια μαζί, η παρουσία μου στην ομάδα φτάνει στο τέλος της μετά από αυτή τη σεζόν.
Με πληγώνει γιατί πόνταρα σε αυτή την ομάδα, κατά τη διάρκεια δύσκολων για εκείνη εποχών. Μαζί καταφέραμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και είμαι πολύ περήφανος που σώσαμε τη δουλειά πολλών συναδέλφων.
Θα κρατήσω τις αναμνήσεις από τις σπουδαίες στιγμές που ζήσαμε μαζί, τις φιλίες και την ικανοποίηση που μου έδινε το γεγονός πως τα έδινα όλα για την ομάδα.
Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον Vijay Mallya για την ευκαιρία που μου έδωσε, που πίστεψε σε μένα το 2014 και μου επέτρεψε να συνεχίσω την καριέρα μου στη Formula 1 με τη Force India.
Στην παρούσα διοίκηση, υπό την ηγεσία του Lawrence Stroll, εύχομαι μόνο τα καλύτερα για το μέλλον, ειδικά με το επικείμενο project της Aston Martin.
Δεν έχω σχέδιο Β. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στη Formula 1, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα βρω ένα project που να μου δίνει κίνητρα, να συνεχίσω να δίνω το 100% σε κάθε γύρο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που ήταν δίπλα μου αυτά τα 10 χρόνια.
Την οικογένειά μου, που ήταν πάντα εκεί να με στηρίξει ότι κι αν συνέβαινε.
Τους χορηγούς μου που πίστεψαν σε μένα, τους συνεργάτες μου και κυρίως το Θεό, που με ευλόγησε με την ευκαιρία να ζήσω αυτή την απίστευτη περιπέτεια που λέγεται Formula 1.
Ελπίζω να έχω σύντομα ευχάριστα νέα αλλά προς για την ώρα, ας απολαύσουμε τους υπόλοιπους αγώνες μαζί».

Advertisement

perez-spa20-a1000x600

Η παραπάνω ανακοίνωση ήρθε μέσω των προσωπικών social media του Perez. Λίγα λεπτά μετά, η Racing Point εξέδωσε κι αυτή ανακοίνωση που μεταξύ άλλων περιελάμβανε λόγια του επικεφαλής της, Otmar Szafnauer.

Advertisement

«Ο Checo ήταν μέλος της οικογένειάς μας επί επτά χρόνια κι αυτή την περίοδο, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς στο grid. Απίστευτα γρήγορος τα Σάββατα και τις Κυριακές, απέκτησε φήμη ως μαχητής και μαζί απολαύσαμε μερικές φανταστικές στιγμές. Αν υπήρχε ποτέ η παραμικρή ευκαιρία για μία θέση στο βάθρο, ο Checo ήταν έτοιμος να το κυνηγήσει κι αυτά τα πέντε βάθρα που πετύχαμε μαζί, αντιπροσωπεύουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία αυτής της ομάδας. Εκτός μονοθεσίου, ο Checo είναι αληθινός και πραγματικός φίλος. Η συνεργασία μαζί του ήταν απόλαυση», είπε ο Szafnauer.

Μετά τα παραπάνω, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η ένταξη του Sebastian Vettel στην ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021.

perez-spa20-c1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»

Η αναδόμηση της Ferrari μπορεί να πάρει χρόνια!

Η δικαίωση του Pierre Gasly!