Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Albon αντί Gasly στη Red Bull Racing

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Albon αντί Gasly στη Red Bull Racing

FORMULA 1

Επίσημο: Albon αντί Gasly στη Red Bull Racing

FORMULA 1

Μπορεί παρά τις διαψεύσεις να θεωρούσαμε θέμα χρόνου την αλλαγή οδηγού στη Red Bull Racing, να όμως που οι ταύροι κατάφεραν να μας ξαφνιάσουν!

Advertisement
Advertisement

Στους πρώτους 12 αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, οι εμφανίσεις του Pierre Gasly ήταν απογοητευτικές. Ο Γάλλος έχει στο ενεργητικό του μόλις 63 βαθμούς, χωρίς να έχει ανέβει καν στο βάθρο, την ώρα που ο teammate του, Max Verstappen, έχει δύο νίκες, μία pole, τρία επιπλέον βάθρα και σύνολο 181 πόντων!

Καθώς η υστέρηση του Γάλλου στοιχίζει πλέον σημαντικά στην RBR στη μάχη με τη Ferrari για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, αποφασίστηκε να επιστρέψει στη Scuderia Toro Rosso.

Την αντίθετη διαδρομή όμως, δεν θα την κάνει ο Daniil Kvyat όπως αναμενόταν βάσει… εμπειρίας και «ψησίματος» στις παράπλευρες απαιτήσεις του πρωταθλητισμού αλλά ο Alex Albon!

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή φρουράς είναι άμεση, με τον Ταϋλανδό αλλά γεννημένο στο Λονδίνο οδηγό, να περνάει πίσω από το τιμόνι της RB15 από τον επόμενο κιόλας αγώνα, το Grand Prix του Βελγίου, την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση των τετράκις πρωταθλητών, όντας στην ξεχωριστή θέση να έχουν τη δυνατότητα να εναλλάσσουν οδηγούς σε τέσσερα κόκπιτ, θα αξιολογήσουν στους εναπομείναντες εννέα αγώνες τον Albon, ώστε να πάρουν την απόφαση για το ποιος θα είναι ο teammate του Verstappen to 2020.

Advertisement

Ενώ ο Kvyat είναι στην ένατη θέση της βαθμολογίας,με 27 βαθμούς και το βάθρο της Γερμανίας στο ενεργητικό του, ο Albon είναι δέκατος-πέμπτος, με 16 βαθμούς. Ο 23χρονος rookie ήταν σε βαθμολογούμενες θέσεις στα Grand Prix Μπαχρέιν, Κίνας, Μονακό, Γερμανίας και Ουγγαρίας, με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση στο Χοκενχαϊμ.

 

Advertisement