Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επέλεξε τον Will Stevens η Caterham!

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέλεξε τον Will Stevens η Caterham!

FORMULA 1

Επέλεξε τον Will Stevens η Caterham!

FORMULA 1

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των συμμετοχών για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, η Caterham ανακοίνωσε τον teammate του Kamui Kobayashi! Αυτός είναι ο 23χρονος Βρετανός Will Stevens που θα κάνει ντεμπούτο στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Είμαι κατενθουσιασμένος που θα έχω αυτή την ευκαιρία και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Caterham γι’ αυτή. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση του ντεμπούτου μου στην Formula 1 και ανυπομονώ να αποτελέσω μέλος της ομάδας σε αγωνιστικό περιβάλλον, μετά τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί σε δοκιμές αλλά και στον προσομοιωτή», ανέφερε ο Βρετανός οδηγός που φέτος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα World Series by Renault 3.5, έχοντας δύο νίκες στο ενεργητικό του.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του οφειλόταν στην προσπάθεια της Caterham να του εξασφαλίσει την ύστατη ώρα σούπερ λισάνς – απαραίτητη για να συμμετάσχει σε Grand Prix της Formula 1. Τα 1.100 χιλιόμετρα δοκιμών που έκανε με την ομάδα με βάση το Λίφιλντ, στα τεστ εξέλιξης του 2013 και 2014 στο Σίλβερστοουν, ήταν αρκετά για να του την εξασφαλίσουν.

Advertisement
Advertisement

«Ξέρουμε καλά τον Will και είναι σημαντικό πως έχει μεγάλη εμπειρία στον προσομοιωτή μας όπου έχει καλύψει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα. Έχει εμπειρία με τη φετινό μονοθέσιο αλλά και συνεργασίας με τους μηχανικούς που θα έχουμε στο Άμπου Ντάμπι. Παράλληλα, στις δοκιμές που έκανε με το φετινό μονοθέσιο στο Σίλβερστοουν, κάλυψε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα και είχα πολύ καλό ρυθμό. Ήταν ένας από τους καλύτερους υποψηφίους για τη θέση οδηγού σε αυτό τον αγώνα και είμαστε χαρούμενοι που στην επιστροφή μας στο grid θα καρπωθούμε των προσπαθειών του. Είχαμε συμφωνήσει μαζί του από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά περιμέναμε να επιβεβαιωθεί πως θα πάρει σούπερ λισάνς προτού κάνουμε την ανακοίνωση», είπε εκπροσωπώντας την Caterham ο επικεφαλής μηχανολογίας, Gianluca Pisanello.