Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το δίδυμο της Ferrari για το 2018

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το δίδυμο της Ferrari για το 2018

FORMULA 1

Το δίδυμο της Ferrari για το 2018

FORMULA 1

Για τρίτη συνεχόμενη η Ferrari θα ριχτεί στη μάχη διεκδίκησης της κορυφής στο μαγικό κόσμο της Formula 1, με το ίδιο οδικό δίδυμο: τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή (2010, 2011, 2012, 2013) Sebastian Vettel και τον άνθρωπο που χάρισε στη Scuderia τον τελευταίο της τίτλο (2007), τον Kimi Raikkonen. Τι θα γίνει όμως το 2018;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Την απάντηση ή καλύτερα τις προσθέσεις της ιταλικής ομάδας, αποκάλυψε πρόσφατα σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο πρόεδρός της, Sergio Marchionne.

«Το συμβόλαιο και των δύο οδηγών ολοκληρώνεται στο τέλος του 2017. Προς το παρόν δεν έχουμε καμία συζήτηση σχετικά, όμως είναι αλήθεια πως παρακολουθούμε τη διαθεσιμότητα στην αγορά, για να ξέρουμε ποιες θα είναι οι επιλογές μας», είπε ο Ιταλός.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, έκανε και μία μίνι αξιολόγηση όσων έκαναν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 οι δύο οδηγοί της Ferrari. Αρχίζοντας από τον Vettel: «Ο Sebastian είχε μία δύσκολη σεζόν πέρυσι, καθώς το μονοθέσιο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του. Η απόδοσή του δεν αντικατόπτριζε την αξία του ως οδηγός και ελπίζω πως το 2017 θα καταφέρουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Από την άλλη, ο Kimi είχε την καλύτερη σεζόν του απ’ όταν επέστρεψε στη Ferrari, είμαι ικανοποιημένος απ’ όσα έκανε. Είχε σπουδαία αγωνιστική και προσωπική στάση, ειδικά στις δύσκολες στιγμές».

marchionne-ferrari-presscon640

Αν θα έπρεπε να ποντάρουμε από τώρα, θα λέγαμε πως αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του «Iceman» στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πως έστω και πιο αργά απ’ ότι περίμεναν πολλοί, θα πρέπει να βρει αντικαταστάτη του. Όσο για τον Γερμανό, αν υπάρχει βελτίωση φέτος, δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μη συνεχίσει το πλάνο του να κατακτήσει –έστω και μακροπρόθεσμα- την κορυφή με τη Ferrari. Αν όμως έχουμε άλλη μία χρονιά με προβλήματα, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.