Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Gutierrez: Δεν φεύγω!

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Gutierrez: Δεν φεύγω!

FORMULA 1

Gutierrez: Δεν φεύγω!

FORMULA 1

Πολύ ντόρος γίνεται τον τελευταίο καιρό γύρω από τη Sauber. Αιτία η οικονομική σανίδα σωτηρίας που φέρεται να ήρθε μέσω επενδυτών από τη Ρωσία και οι συνέπειες αυτής. Όπως για παράδειγμα οι φήμες απομάκρυνσης του Εστεμπάν Γκουτιέρες. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

“Δεν είναι αληθείς. Εικάζονται πολλά αλλά αυτό το σενάριο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”, δήλωσε στο TotalRace ο οδηγός από το Μεξικό.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως όσα χρήματα κι αν φέρνει ο νεαρός Σεργκέι Σιρότκιν που αναμένεται το 2014 να βρει θέση οδηγού στην ελβετική ομάδα, η αντίστοιχη συνεισφορά του Γκουτιέρες μέσω της Telmex δεν είναι αμελητέα.

Το πρόβλημα είναι πως αντικατέστησε στο ρόλο του… διορισμένου στη Sauber ελέω χορηγίας, έναν οδηγό που πέρυσι εντυπωσίασε: τον Σέρχιο Πέρες. Μόνο σε αντίθεση με τον οδηγό της McLaren πλέον, ο Γκουτιέρες απογοητεύει.

Advertisement
Advertisement

Ηττάται κατά κράτος στην εσωτερική μονομαχία με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και είναι ο ένας εκ τον έξι οδηγών που ακόμα δεν έχουν κερδίσει βαθμό. Στη “μαύρη λίστα” βρίσκονται ο 22χρονος, ο Βάλτερι Μπότας της Williams που όμως είχε κάποιες στιγμές λάμψης και οι οδηγοί των Caterham/Marussia που όσο και να προσπαθούν, η δυναμική των μονοθεσίων τους είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν στα ίσια βαθμό.

Ο καλύτερος τερματισμός του Γκουτιέρες στα πρώτα δέκα Grand Prix του 2013, ήταν στην Ισπανία, όπου έμεινε ενδέκατος.

Advertisement

Επειδή όμως όταν μιλάει το χρήμα, υπάρχουν περιπτώσεις που το ταλέντο λίγη σημασία έχει, μην αποκλείετε το ενδεχόμενο να δούμε του χρόνου δίδυμο Γκουτιέρες/Σιρότκιν. Ο Χούλκενμπεργκ όλα δείχνουν πως θα φύγει αναζητώντας κάτι καλύτερο κι αν όσα ακούγονται για τα οικονομικά προβλήματα της Sauber ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, ίσως η μόνη λύση να είναι η παρουσία δύο οδηγών-χορηγών. Με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό για τις επιδόσεις εντός πίστας…