Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Διαδρομή για F1, στα σχέδια του Ελληνικού!

Ελλάδα 23:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαδρομή για F1, στα σχέδια του Ελληνικού!

FORMULA 1

Διαδρομή για F1, στα σχέδια του Ελληνικού!

FORMULA 1

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της χθεσινής συμφωνίας και θα ανακοινωθεί επίσημα την Πέμπτη στη σχετική ενημέρωση προς τον Τύπο, βασικός σχεδιαστικός άξονας στο Μητροπολιτικό Πάρκο θα είναι μια διαδρομή προδιαγραφών F1.

Advertisement
Advertisement

Η χθεσινοβραδινή συμφωνία του Global Investment Group, όπου συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με τον όμιλο Λάτση και τον ίδιο τον κ. Σπύρο Λάτση, την κινεζική Fosun και την Al Maabar με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που ανακήρυξε ομόφωνα τη Lamda Development Α.Ε. προτιμητέο επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. έκρυβε μια έκπληξη για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Εμείς ακούσαμε για πρώτη φορά ως φήμη την είδηση στο τερματισμό του Ράλι Ακρόπολις προχτές από πολιτικά χείλη: «Υπάρχει στα σχέδια της Lamda για το Ελληνικό και πρόβλεψη ώστε οι δρόμοι του πάρκου να συνθέτουν μια πίστα προδιαγραφών F1».

Δυσκολευτήκαμε φυσικά να το πιστέψουμε και να δώσουμε βάση στην είδηση όμως χτες το βράδυ αργά στον απόηχο της συμφωνίας φαίνεται πως αυτό ακούγεται πλέον επίσημα από τους επενδυτές.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Car&Speed, μεθαύριο Πέμπτη 3 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η σχετική ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου θα ανακοινωθεί και το μεγαλεπήβολο σχέδιο της δημιουργίας πίστας προδιαγραφών F1, στο Ελληνικό.

Σήμερα Πρωταπριλιά, ακούγεται μάλιστα πως έχουν ήδη γίνει από την Al Maabar, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις προς τις αρχές του σπορ όσον αφορά στην ανάληψη οργάνωσης F1 και οι αντιδράσεις είναι θετικές.

Μάλιστα ακόμη είναι διαπραγματεύσιμο το αν ο όμιλος θα προχωρήσει στην πώληση τμημάτων της έκτασης προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επένδυσή του, οι επενδυτές φαίνεται να μην το αποκλείουν ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει σε δεύτερο στάδιο κι εφόσον έχει προχωρήσει η επένδυση, ενώ σχέδια για Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας προκειμένου να χρηματοδοτηθεί κομμάτι της επένδυσης δε φαίνεται να υπάρχουν στον ορίζοντα. Πιθανόν αυτή να δημιουργηθεί για να διαχειριστεί το περιβάλλον της πίστας προδιαγραφών F1.

Advertisement

Ούτως ή άλλως οι επενδυτές έχουν δεσμευθεί για επενδύσεις 1,25 δισ. ευρώ που θα αφορούν τις δημόσιες υποδομές και θα υλοποιηθούν την πρώτη 2ετία- 3ετία.