Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επιστροφή στο… παρελθόν για τη McLaren!

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστροφή στο… παρελθόν για τη McLaren!

FORMULA 1

Επιστροφή στο… παρελθόν για τη McLaren!

FORMULA 1

O 67χρονος Ron Dennis ανακοίνωσε την επιστροφή του σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου στη McLaren θέση που τα τελευταία χρόνια είχε ο Martin Whitmarsh. Ο Dennis, μέτοχος της McLaren, βρίσκονταν στο τιμόνι της ομάδας F1 μέχρι τα τέλη του 2008 όταν και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα ηνία της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Τότε ο βαθύπλουτος Βρετανός είπε πως θέλει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη της γραμμής παραγωγής για τα αυτοκίνητα δρόμου της McLaren και άλλων δραστηριοτήτων της εταιρείας. Στο περιθώριο της επιλογής αυτής, εκείνη την εποχή, συζητούνταν πολλά, όσον αφορά στα απόνερα του Stepney Gate και της προσωπικής κόντρας του Dennis με τον τότε πρόεδρος της FIA, Max Mosley.

Ο Mosley αποχώρησε από την ενεργό δράση την ίδια εποχή με τον Dennis. Θυμίζουμε πως η McLaren πλήρωσε πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το εν λόγω σκάνδαλο. Επίσης από τα γεγονότα της εποχής στέκεται κανείς στις αποκαλύψεις των οργίων του Mosley με πέντε «αφέντρες» σε ημιυπόγειο του Λονδίνου, το οδυνηρό διαζύγιο του Dennis, το θάνατο του γιου του Mosley από ναρκωτικά και εν τέλει στην αποχώρηση του Mosley από την προεδρία της FIA το 2009 παράλληλα με την αποχώρηση του Dennis από την ομάδα της F1.

Advertisement
Advertisement

Χτες ο Ron Dennis μάζεψε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της McLaren και τους ανακοίνωσε πως επανέρχεται σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου (CEO) θέση που μέχρι τώρα κρατούσε ο Whitmarsh. Επιπλέον τόνισε πως θα γίνει ότι θεωρεί απαραίτητο για να επιστρέψει στις νίκες η ομάδα της F1.

Η απουσία του Martin Whitmarsh από την εν λόγω συγκέντρωση πυροδότησε σχόλια και φήμες. Ο Dennis ξεκαθάρισε πως θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα της F1. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί.

Η νέα McLaren θα παρουσιαστεί στις 24 Ιανουαρίου. Δείτε όλες τις ημερομηνίες των παρουσιάσεων των νέων μονοθεσίων εδώ.