Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Χερέθ και η Red Bull Racing RB10

Ελλάδα 23:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Χερέθ και η Red Bull Racing RB10

FORMULA 1

Στη Χερέθ και η Red Bull Racing RB10

FORMULA 1

Η Red Bull Racing ανακοίνωσε ως ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου της RB10 την πρώτη μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αυτές ξεκινούν στις 28/1 σε έντεκα μέρες δηλαδή στην πίστα της Χερέθ και μέχρι σήμερα μόνο 5 από τις 11 ομάδες έχουν ανακοινώσει τις επικείμενες παρουσιάσεις τους πριν απ’ αυτή την ημερομηνία.

Χτες βράδυ η Red Bull Racing αποσαφήνισε πως θα ακολουθήσει τα χνάρια των Mercedes, Caterham που ήδη έχουν ανακοινώσει πως θα παρουσιάσουν τα νέα τους μονοθέσια εκείνη την Τρίτη, πρώτη μέρα δοκιμών. Η παρουσίαση θα γίνει 20 λεπτά πριν τις 09:00 ώρα τοπική που ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα βρίσκεται στο πρώτο τεστ και η παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου θα γίνει πριν τις 19/2 όπου αρχίζει η δεύτερη περίοδος δοκιμών στο Σακχίρ του Μπαχρέιν. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τις Force India, Sauber, Marussia, Williams και Toro Rosso παρότι απομένουν πλέον μόνο 11 μέρες πριν την έναρξη των δοκιμών.

Οι μόνες ομάδες που θα παρουσιάσουν λίγες μέρες πριν επιλεγμένες φωτογραφίες, διαδικτυακά των νέων τους μονοθεσίων είναι οι McLaren και Ferrari. Πιθανότατα αυτή η επιλογή σχετίζεται με τους χορηγούς των ομάδων και το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Όπως και να έχει εκτίμησή μας είναι πως η Lotus δε θα είναι η μόνη ομάδα που θα απουσιάζει από τη Χερέθ ενώ θεωρείστε βέβαιο πως στην Ισπανική πίστα θα διανυθούν το πρώτο 4ημερο πολύ λιγότερα χιλιόμετρα από το φυσιολογικό λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας.

Advertisement

Οι φετινές αλλαγές στους κανονισμούς όπου οι κινητήρες από 2.4lt ατμοσφαιρικοί πάνε σε 1.6lt turbo υβριδικοί αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα νεότητας στα μονοθέσια.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες παρουσιάσεων που έχουν γνωστοποιηθεί:

Red Bull Racing RB10 28/1
Mercedes W05 28/1
Ferrari ; 25/1
Lotus Ε22 ;
McLaren MP4-29 24/1
Force India VJM07 ;
Sauber C33 ;
Toro Rosso STR9 ;
Williams FW36 ;
Marussia MR03 ;
Caterham CT04 28/1
Advertisement