Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν περίμενε το «κάρφωμα» του Verstappen η FIA

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν περίμενε το «κάρφωμα» του Verstappen η FIA

FORMULA 1

Δεν περίμενε το «κάρφωμα» του Verstappen η FIA

FORMULA 1

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μεξικού, η FIA δέχθηκε έντονη κριτική για την καθυστέρηση επιβολής ποινής στον Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ο οδηγός της Red Bull Racing είχε σημειώσει την pole position αλλά γεννούσε ερωτηματικά το γεγονός πως δεν είχε κόψει ρυθμό στην τελική του προσπάθεια, παρότι είχε προηγηθεί το ατύχημα του Valtteri Bottas, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Μάλιστα όταν ο Ολλανδός ρωτήθηκε σχετικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, παραδέχθηκε πως δεν είχε σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Σύμφωνα με πολλούς, μόνο τότε μπήκε η FIA σε διαδικασία εξέτασης του συμβάντος.

Όμως ο διευθυντής αγώνα Michael Masi, αποσαφήνισε τι ακριβώς είχε συμβεί: «Αρχίσαμε να εξετάζουμε άμεσα το συμβάν. Όμως με τη σειρά γεγονότων, προτεραιότητά μας ήταν η υγεία του Valtteri, να φτάσει άμεσα το ιατρικό αυτοκίνητο εκεί, να είμαστε σίγουροι πως είναι καλά. Αμέσως μετά, μιας και η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί, έπρεπε να φροντίσουμε να επιστρέψει το μονοθέσιό του στην ομάδα Και μετά, να επιδιορθώσουμε τη ζημιά στην πίστα ενόψει της επόμενης δραστηριότητας. Ως υπεύθυνος ασφαλείας, έπρεπε να βρεθώ εκεί ώστε να εξασφαλίσω πως όλα ήταν και πάλι στη θέση τους. Όταν μίλησα με τους αγωνοδίκες και τόνισα πως ήταν ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να εξεταστεί, ο Max είχε ήδη μιλήσει στον Τύπο».

Advertisement
Advertisement

Τελικά οι αγωνοδίκες του δέκατου όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, αποφάσισαν όχι απλά να ακυρώσουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια του Verstappen αλλά να του επιβάλλουν και ποινή τριών θέσεων στο grid του αγώνα.

Έτσι, καθώς ο 22χρονος είχε την pole ακόμα και με την πρώτη του προσπάθεια, έπεσε στην τέταρτη θέση του grid. Είχε επεισοδιακό αγώνα, έπεσε τελευταίος και στην πορεία ανέκαμψε τερματίζοντας έκτος.