Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δε θέλει τη Michelin o Ecclestone

Ελλάδα 5:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δε θέλει τη Michelin o Ecclestone

FORMULA 1

Δε θέλει τη Michelin o Ecclestone

FORMULA 1

Κατά ενδεχόμενης επιστροφής της Michelin στον μαγικό κόσμο της Formula 1 τάσσεται ξεκάθαρα ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Bernie Ecclestone. Η συζήτηση αφορά από τη σεζόν του 2017 και μετά όμως, καθώς η Pirelli έχει αποκλειστικό συμβόλαιο έως και το 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όλα ξεκίνησαν μες δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της γαλλικής μάρκας, Pascal Couasnon. Σύμφωνα με τον Γάλλο, θα ήταν ανοιχτοί σε επιστροφή τους στο σπορ, εφόσον όμως η Formula 1 υιοθετούσε τη χρήση τροχών 18 ιντσών και ελαστικά με μεγάλη αντοχή.

Η απάντηση του Ecclestone ήρθε μέσω του βρετανικού Autosport: «Διανύουμε μία περίοδο όπου η Pirelli ξέρει και κάνει ακριβώς αυτό που θέλουμε. Πράγμα δύσκολο καθώς καλούνται να παρέχουν ένα ελαστικό που να λειτουργεί… στο όριο, πράγμα που τους έχει βάλει πολλάκις στο στόχαστρο. Δεν τους πειράζει όμως. Από την άλλη, η Michelin θέλει να παρέχει ελαστικά… πέτρα, που θα τα βάζεις τον Ιανουάριο και θα τα βγάζεις τον Δεκέμβριο! Δεν αντέχουν την κριτική. Έτσι όμως, αν υπήρχε ένα ερωτηματικό σχετικά με το αν θα κερδίζει η Mercedes, θα χανόταν και αυτό. Όσο θέλουν, είναι ενάντια σε όσα θέλουμε και όσα η Pirelli είχε το κουράγιο να κάνει και παρέχουν πολύ καλούς αγώνες. Όσο για τους τροχούς 18 ιντσών, δεν μου αρέσουν. Θέλουμε επιθετικά, αγωνιστικά μονοθέσια. Η Pirelli θα μπορούσε να μας κάνει τέτοια ελαστικά αλλά δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή. Πρέπει να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλαχθούν. Όχι τα ελαστικά».

Advertisement
Advertisement

H Michelin αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2006, μετά από πενταετή εμπλοκή.

H Michelin είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στη Formula E

H Michelin είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στη Formula E