Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brundle: Η Ferrari γελοιοποίησε τον Leclerc

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brundle: Η Ferrari γελοιοποίησε τον Leclerc

FORMULA 1

Brundle: Η Ferrari γελοιοποίησε τον Leclerc

FORMULA 1

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Martin Brundle σχολιάζοντας τις επιλογές της Scuderia Ferrari στο Grand Prix της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Εκεί, με σκοπό να ευνοήσει τον Sebastian Vettel, όχι μόνο δίνοντας εντολή να περάσει τον teammate του στα αρχικά στάδια του αγώνα αλλά αλλάζοντας στην πορεία και τη στρατηγική του Charles Leclerc, με αποτέλεσμα να πέσει πέμπτος.

Αναφερόμενος σε αυτές τις τακτικές, ο πρώην πιλότος της Formula 1 και νυν τηλεσχολιαστής της βρετανικής τηλεόρασης, πήρε ξεκάθαρη θέση.

«Υπήρχε η αντίληψη πως ο Vettel ήταν ταχύτερος, πως το set up της Ferrari του στη Σαγκάη θα του επέτρεψε να κυνηγήσει τις Mercedes. Έπρεπε λοιπόν να κάνουν κάτι για αυτό. Έδωσαν εντολή στον Leclerc να τον αφήσει να περάσει, πράγμα που προφανώς γελοιοποιεί τον νεαρό Μονεγάσκο και τον εκνεύρισε. Ειδικά μετά την απώλεια μίας σπουδαίας νίκης λόγω έλλειψης αξιοπιστίας δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δεν πρέπει να πληγώνουν έτσι την αξιοπιστία του, να τον φωτογραφίζουν ως υποστηρικτή του teammate του, είναι κάτι που θα τον πληγώσει ψυχολογικά, δεν είναι εύκολο να αναστρέψεις μετά το κλίμα», έγραψε ο Brundle στην προσωπική του στήλη στην ηλεκτρονική έκδοση του Sky Sports.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, ο έμπειρος Βρετανός αναζήτησε την αιτία του κακού: «Η Ferrari ήταν ξεκάθαρη για το πώς θα διαχειριστούν τις team orders φέτος, ευνοώντας τον πιο έμπειρο Vettel όποτε αυτό θα ήταν απαραίτητο. Με στόχο να αποτραπούν τα λάθη και τα δράματα του πρόσφατου παρελθόντος, που δημιουργούσαν πίεση και κριτική. Όμως σε αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα γιατί ο Leclerc, παρά το νεαρό της ηλικίας του, κοντράρει στα ίσια τον Vettel».