Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brawn: «Η Formula 1 πρέπει να αλλάξει»

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brawn: «Η Formula 1 πρέπει να αλλάξει»

FORMULA 1

Brawn: «Η Formula 1 πρέπει να αλλάξει»

FORMULA 1

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ross Brawn, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις δύο… ταχύτητες που είχε φέτος το πρωτάθλημα. Αφορμή ήταν το γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε μόνο δύο παρουσίες στο βάθρο για οδηγούς εκτός των τριών «μεγάλων» ομάδων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, αυτές οι δύο εξαιρέσεις στον κανόνα, ήταν η τρίτη θέση της Williams διά χειρός Lance Stroll πέρυσι στο Αζερμπαϊτζάν και η φετινή τρίτη θέση του Sergio Perez για λογαριασμό της Force India, πάλι στους δρόμους του Μπακού.

«Όπως και το 2017, μόνο μία φορά κι αυτή σε ένα πολύ ασυνήθιστο σιρκουί πόλης όπως το Μπακού, είδαμε οδηγό από τις άλλες επτά ομάδες να ανεβαίνει στο βάθρο. Δύο παρουσίες στις 123 πιθανές μέσα σε δύο σεζόν, είναι ένα απαράδεκτο ποσοστό. Ειδικά όταν οδηγεί σε διαφορά που συνεχώς δυναμώνει σε τεχνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Είναι ένα πρόβλημα πάνω στο οποίο δουλεύουμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία αλλά και τις ομάδες, καθώς το μέλλον της F1 εξαρτάται από αυτό. Υπάρχουν πολλές λύσεις στο τραπέζι και πρέπει να αποδεχθούμε όλοι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», είπε ο Brawn.

Advertisement
Advertisement

brawn_jerez13_fence640

Είναι χαρακτηριστικό του… χάσματος το γεγονός πως η τρίτη στη βαθμολογία των κατασκευαστών Red Bull Racing, ήταν 297 βαθμούς μπροστά από την τέταρτη και «best of the rest» Renault F1.

Advertisement