Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν κρατούν κακία στον Ράικονεν

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν κρατούν κακία στον Ράικονεν

FORMULA 1

Δεν κρατούν κακία στον Ράικονεν

FORMULA 1

Η Lotus F1 σέβεται την απόφαση του Κίμι Ράικονεν να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον και να οδηγεί από το 2014 για λογαριασμό της Ferrari. Αυτή είναι η θέση του επικεφαλής της ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ, που μίλησε για τη συνεργασία με τον Φινλανδό αλλά και τον αντικαταστάτη του. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Δεν έχουμε αρνητικά αισθήματα για τον Κίμι. Πριν από δύο χρόνια, όταν αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στο δυναμικό μας, κάποιοι μας θεωρούσαν τρελούς! Κι όμως, συνεργαστήκαμε με ένα σπουδαίο οδηγό, που χάρισε βαθμούς στην ομάδα σε 27 συνεχόμενα Grand Prix, κέρδισε δύο από αυτά, ανέβασε τα κίνητρα όλων στο Ένστον και τα πήγαινε και πολύ καλά με τον teammate του», είπε ο Γάλλος στην επίσημη σελίδα της ομάδας, σε μία… περίληψη όσων πέτυχαν μαζί οι δύο πλευρές.

Και τώρα, τι; Ή καλύτερα… ποιος; Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ φέρεται ως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Ράικονεν στο τιμόνι της Lotus αν και ο Μπουγιέ τόνισε πως δεν θα βιαστούν να πάρουν απόφαση.

«Τώρα ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το μέλλον. Παραμένουμε μία μεσαίου μεγέθους ομάδας και υπάρχουν τομείς όπου δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ανταγωνιστούμε στα ίσια τις μεγάλες ομάδες. Από εδώ έχουν περάσει οδηγοί όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο Φερνάντο Αλόνσο, ο Κίμι Ράικονεν. Λίστα στην οποία είμαι σίγουρος πως θα προστεθούν και άλλοι πρωταθλητές στο μέλλον. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διάφορους οδηγούς και σύντομα θα πάρουμε την απόφαση μας. Έχουμε το προνόμιο, να είμαστε η πιο επιθυμητή ομάδα με διαθέσιμη θέση οδηγού, άρα δεν θα βιαστούμε να ανακοινώσουμε κάποιον προτού διασφαλίσουμε πως θα είναι η καλύτερη επιλογή για την ομάδα μας», σχολίασε ο Μπουγιέ.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την επίσημη αντίδραση της Lotus στην είδηση της μεταγραφής του Ράικονεν στη Ferrari, ήρθε μέσω ενός μηνύματος στο twitter που προκάλεσε σάλο! Την ατάκα «Ο Kimi πάει στη Ferrari το 2014. Μας πονάει λίγο…», συνόδευε αυτή η φωτογραφία…