Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπορεί να δούμε δύο Grand Prix και στη Ρωσία

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορεί να δούμε δύο Grand Prix και στη Ρωσία

FORMULA 1

Μπορεί να δούμε δύο Grand Prix και στη Ρωσία

FORMULA 1

Μπορεί το πρώτο, ευρωπαϊκό σκέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 να έχει ανακοινωθεί, είναι όμως ακόμα άγνωστο το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Advertisement
Advertisement

Πρόθεση της Liberty Media είναι να έχουμε κανονικά αγώνες στην Ασία, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, ωστόσο η ρευστότητα της κατάστασης λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, εμποδίζει τον προγραμματισμό.

«Υποθέτω πως οι πρώτοι οκτώ αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους θα γίνουν ότι κι αν συμβεί. Κι αυτοί είναι αρκετοί για να έχουμε επίσημα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι αγώνες σε άλλες ηπείρους είναι σε κάποιες χώρες όπου το ρίσκο σχετικά με τον κορωνοϊό είναι μεγάλο. Υπάρχει πλάνο αλλά το αν θα γίνουν ή όχι, είναι γραμμένο στα αστέρια», είπε ο χαρακτηριστικά ο Δόκτωρ Helmut Marko της Red Bull Racing στο n-tv.

Advertisement
Advertisement

Ενώ Βραζιλία και Μεξικό έχουν ανοιχτά δηλώσει πως δεν έχουν πρόβλημα να φιλοξενήσουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, κάποιες άλλες πίστες είναι έτοιμες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να βρουν θέση στο καλεντάρι (Ίμολα, Χόκενχαϊμ, Μουτζέλο) ενώ άλλες ακόμα και για να φιλοξενήσουν διπλούς αγώνες!

Στην τελευταία κατηγορία, εκτός από τη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης στην Κίνα, βρίσκεται και η πίστα στο ρωσικό τουριστικό θέρετρο του Σότσι. Πράγμα που επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση της Rosgonki, promoter του αγώνα. Άλλωστε το Grand Prix στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας έχει κρατική υποστήριξη και η βιωσιμότητά του δεν  εξαρτάται από τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Οι πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές κινητήρων στην F1 (video)

Η F1 κινδυνεύει από έλλειψη… ανταλλακτικών!

Advertisement

O Ecclestone ψάχνει αγοραστή για τη Williams