Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Υπόθεση Ferrari το FP1

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Υπόθεση Ferrari το FP1

FORMULA 1

Αποστολή NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Υπόθεση Ferrari το FP1

FORMULA 1

Η Scuderia Ferrari κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν, που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.30.354, με τον teammate του Sebastian Vettel 0.263sec μακριά και τις Mercedes στο δευτερόλεπτο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον καιρό που θα περίμενε κανείς καταμεσής της ερήμου. Τον ήλιο να καίει, τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς κι αυτή του οδοστρώματος να σκαρφαλώνει στους 47. Τιμές όχι αντιπροσωπευτικές για τη μάχη της pole position και τον αγώνα, που διεξάγονται υπό το φως των προβολέων.

Γι’ αυτό και η δράση στο ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας ήταν περιορισμένη. Οι Mercedes είχαν πολύ καλό ρυθμό με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, με τις Ferrari να καθυστερούν να τις εκτοπίσουν από την κορυφή, παρότι είχαν τη μαλακή γόμα.

Όμως στην πορεία οι κόκκινοι «πάτησαν» γκάζι, με επιδόσεις που τα ασημί βέλη δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν ούτε με τη μαλακή γόμα. Πρώτα ήταν ο Vettel που κινήθηκε στο 1.30, με τον Μονεγάσκο teammate του να τον περνά λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας.

Advertisement

Αξιοσημείωτη ήταν η εμφάνιση της Red Bull-Honda του Max Verstappen, με τον Ολλανδό να είναι μόλις μερικά χιλιοστά πιο αργός του Hamilton. Κι αυτό λιγότερο από 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή που υποστήριξε πως η Honda έχει κατά τη δική του εκτίμηση μειώσει δραστικά τη διαφορά σε ότι αφορά στην ισχύ της υβριδικής μηχανής.

Την έξαδα συμπλήρωσε ο έτερος «ταύρος», Pierre Gasly, παρότι είχε δύσκολο ξεκίνημα, με την RB15 να παρουσιάζει έντονη υπέρ-στροφή. Ο Carlos Sainz που χρησιμοποιεί νέα MGU-K μετά την εγκατάλειψη στην Αυστραλία σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τη Renault του Nico Hulkenberg.

Advertisement

Όσο για τον Γερμανό, πρωταγωνίστησε σε μία κοκορομαχία με τον Antonio Giovinazzi στο φινάλε της διαδικασίας. Είδαμε πολλούς οδηγούς να έχουν μικροεξόδους και να μάχονται να διατηρήσουν τον έλεγχο των μονοθεσίων τους, χωρίς όμως πραγματικό δράμα ή κάποια διακοπή της διαδικασίας.

Advertisement

Όσο για τις Williams, παρέμειναν απογοητευτικά μακριά από τον άμεσο ανταγωνισμό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Το NewsAuto ταξίδεψε στο Μπαχρέιν με αρωγό τη Gulf Air και τη Gold Star Aviation.

Δείτε πατώντας εδώ όσα είδαμε στην πρώτη ημέρα της αποστολής μας στο «Στολίδι του Κόλπου».