Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή στην Κίνα: To τρομακτικό ατύχημα του Albon διέκοψε το FP3

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποστολή στην Κίνα: To τρομακτικό ατύχημα του Albon διέκοψε το FP3

FORMULA 1

Αποστολή στην Κίνα: To τρομακτικό ατύχημα του Albon διέκοψε το FP3

FORMULA 1

Πρόωρο φινάλε είχε η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Κίνας, τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Alex Albon που κατέστρεψε τη Scuderia Toro Rosso STR14 όταν έχασε τον έλεγχο βγαίνοντας στην ευθεία-εκκίνησης τερματισμού. Ο Ταϊλανδός βγήκε στη στρωμένη με άσφαλτο έξοδο διαφυγής στην έξοδο της τελευταίας στροφής της πίστας της Σαγκάης και πατώντας στο συνθετικό γκαζόν, είδε τον «ταύρο» να κινείται ανεξέλεγκτος.

Η σύγκρουση με τις μπαριέρες ήταν σφοδρή και το ιταλικό μονοθέσιο διαλύθηκε. Οι ζημιές είναι τόσο εκτεταμένες που πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Albon να λάβει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές.


Εδώ στην πίστα της Κίνας, το γραφείο Τύπου έχει περισσότερη θέα στην πίστα απ’ ότι συνήθως. Και μιας και βρισκόμαστε στο κτήριο που επεκτείνεται πάνω από την ευθεία εκείνης τερματισμού, σπεύσαμε στην πλευρά με θέα προς εκείνη την πλευρά της πίστας για να δούμε ακριβώς τι είχε συμβεί.

Advertisement
Advertisement

 

Advertisement

Ευτυχώς, όπως επιβεβαίωσαν σχεδόν άμεσα και τα team radio, o Albon ήταν καλά στην υγεία του και βγήκε από το κόκπιτ χωρίς βοήθεια. Οι κριτές ήταν άμεσα εκεί και άρχισαν να απομακρύνουν κομμάτια της STR14 ενώ το ιατρικό αυτοκίνητο έφτασε αμέσως μετά. Πάντως ο οδηγός της Toro Rosso πήγε με τα πόδια στο ιατρικό κέντρο της πίστας, για τις απαιτούμενες σε τέτοιες περιπτώσεις εξετάσεις.

Το ατύχημα έλαβε χώρα λίγο πριν το τέλος της ωριαίας διαδικασίας, η οποία ολοκληρώθηκε πρόωρα αφού δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να καθαριστεί η πίστα.

Μέχρι τότε, τον καλύτερο χρόνο –όπως και στο FP2- είχε κάνει ο Valtteri Bottas. Ο οδηγός της Mercedes σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.32.830 και πρώτευσε σε μία διαδικασία που έλαβε χώρα υπό την κλασική για την περιοχή καταχνιά, που κρύβει τον ήλιο, τη θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου κι εκείνη του οδοστρώματος στους 37.

Advertisement

Ο Bottas έβαλε τη μαλακή γόμα για να αρχίσει τις προσομοιώσεις κατατακτήριων 10 λεπτά πριν το τέλος και με αυτή σημείωσε τον χρόνο που τον έφερε τέσσερα δέκατα μπροστά από τους δύο οδηγούς της Ferrari που αναμενόταν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Το ίδιο και ο Lewis Hamilton που στην τελευταία του εμφάνιση στην πίστα έκανε ένα κακό γύρο και έμεινε οκτώ δέκατα μακριά από τον teammate του.

Best of the rest ήταν ξανά ο Nico Hulkenberg με τη Renault ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η εκ νέου, χαμηλή πτήση του Pierre Gasly, που έμεινε στη 15η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη: