Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Στην Pole ο Hamilton, στον τοίχο ο Verstappen

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Στην Pole ο Hamilton, στον τοίχο ο Verstappen

FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Στην Pole ο Hamilton, στον τοίχο ο Verstappen

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton κατέκτησε την πρώτη pole position για το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί τον εικοστό πρώτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Max Verstappen στον τελικό γύρο του Ολλανδού, κατακτώντας την υπ’ αριθμόν 103 Pole Position της καριέρας του! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Το NewsAuto ταξίδεψε στη χώρα της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα τη πόλη της Jeddah, με αρωγό τη Gulf Air και με τον Πάνο Σεϊτανίδη να μεταδίδει!

Μετά από τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών όπου κατά σειρά πρώτευσαν Hamilton, Hamilton και Verstappen, ήρθε η ώρα για την πρώτη επίσημη διαδικασία στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας.

Η Τζέντα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ζέστη παρά το σκοτάδι – η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 31.

Advertisement

Στο Q1 είχαμε εκπλήξεις. Στην κορυφή βρέθηκε η Red Bull του Sergio Perez, με τον Valtteri Bottas να τον ακολουθεί, όμως στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε εκπλήξεις. Γιατί εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή τις δύο Haas και τον Nicholas Latifi της Williams, εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο οδηγοί της Aston Martin. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό φέτος!

Εκπλήξεις είχαμε και στο Q2. Σε μία μάχη που κρίθηκε στα χιλιοστά, εκτός συνέχειας έμειναν η McLaren του Daniel Ricciardo, η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen, η Alpine του Fernando Alonso, η Williams του George Russell και η Ferrari του Carlos Sainz. Ο Ισπανός είχε δύο εξόδους, από τις οποίες τη γλίτωσε πολύ φθηνά αφού ίσα που ακούμπησε τον τοίχο. Ταχύτερος, με τη μέση γόμα, ήταν ο Lewis Hamilton.

Advertisement

Στην τελική μάχη είχαμε λοιπόν δύο Mercedes, δύο Red Bull, δύο AlphaTauri, τη McLaren του Lando Norris, τη Ferrari του Charles Leclerc, την Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi και την Alpine του Esteban Ocon.

Στην πρώτη ζαριά ήταν ο Verstappen αυτός που έκανε τον καλύτερο χρόνο και μάλιστα με διαφορά. Το 1.27.653 τον έφερε τρία και πλέον δευτερόλεπτα μπροστά από τις δύο Mercedes.

Στη δεύτερη ο Hamilton κατέβηκε στο 1.27.511 αλλά φαινόταν πως ο πρωτοπόρος της κατάταξης είχε ξανά απάντηση. Μετά τον δεύτερο τομέα της πίστας, ο 23χρονος ήταν 2 δέκατα του δευτερολέπτου κάτω αλλά έκανε λάθος στην τελευταία στροφή, χτύπησε στον τοίχο και κατέστρεψε την πίσω δεξιά ανάρτηση.

Έτσι ο Hamilton πήρε την 5η φετινή pole και η Mercedes έκανε το 1-2! Δίπλα στον Verstappen θα παραταχθεί ο Leclerc ενώ στην τρίτη σειρά θα είναι ο Perez με τον Lando Norris της McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ταξιδέψαμε στη Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν και της πρωτεύουσας Μανάμα, με ένα A320neo της Gulf Air, η οποία συνδέει την Ελλάδα με τον Αραβικό Κόλπο με καθημερινές πτήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το νυχτερινό GP στο Κατάρ (video)
Ένας χρόνος από τη νύχτα που ο Grosjean βγήκε ζωντανός από τις φλόγες (vids)
«Έφυγε» ο Sir Frank Williams