Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Ο Verstappen απάντησε στο FP3

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Ο Verstappen απάντησε στο FP3

FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Ο Verstappen απάντησε στο FP3

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός είχε το πάνω χέρι στο ταχύτατο σιρκουί στους δρόμους της Τζέντα, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, με τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου, Lewis Hamilton, να τον ακολουθεί.

Το NewsAuto ταξίδεψε στη χώρα της Μέσης Ανατολής με αρωγό τη Gulf Air και με τον Πάνο Σεϊτανίδη να μεταδίδει!

Μετά την πρώτη αναγνωριστική ημέρα, όπου όλοι προσπαθούσαν να ανακαλύψουν αυτόν τον νέο προορισμό για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι ομάδες έψαχναν το ιδανικό set-up, οι οδηγοί ρυθμό, το κοινό τα αγαπημένα του σημεία σε αυτή την πίστα των 6.1 χιλιομέτρων και των 27 στροφών, σήμερα τα πράγματα σοβαρεύουν.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά με τον ήλιο σταδιακά να δύει, τη θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 34. Ακριβώς τις ίδιες τιμές που είχαμε και πριν από ένα 24ωρο.

Καθώς θα είναι νυχτερινός αγώνας, το FP3 (όπως και το χθεσινό FP1) δεν τόσο αντιπροσωπευτικό των συνθηκών που οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν στις επίσημες διαδικασίες – τις κατατακτήριες δοκιμές που είναι προγραμματισμένες σήμερα, στις 19.00 ώρα Ελλάδας αλλά και τον αγώνα, που αρχίζει στις 19.30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή. Τουλάχιστον όχι το πρώτο του μισό αφού προς το τέλος είδαμε κάποιες προσομοιώσεις κατατακτήριων.

Advertisement

Πάμε όμως στην ουσία της διαδικασίας που αποτελούσε την τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της προτελευταίας Pole Position του 2021. Οι κορυφαίοι συνδυασμοί καθυστέρησαν να μπουν στο παιχνίδι του κυνηγιού των χρόνων, με πρώτο τον Valtteri Bottas με τη W12 να φορά τη σκληρή γόμα ελαστικών και τον Lewis Hamilton να τον εκτοπίζει.

Ο Βρετανός φορούσε επίσης τη σκληρή γόμα και λίγο μετά, είχε μία μικρή έξοδο στα φρένα για τη στροφή 1, δίχως συνέπειες. Μάλιστα συνέχιζε να κατεβάζει τον καλύτερο χρόνο, παρότι διατηρούσε το ίδιο σετ ελαστικών.

Ο Max Verstappen πέρασε δεύτερος χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ενώ ο Pierre Gasly της Scuderia AlphaTauri, τρίτος με τη μέση γόμα.

Advertisement

Λίγο μετά τα μισά της διαδικασίας, με τα μαλακά ελαστικά τους στον ένατο γύρο τους, ο Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.28.212, ένα δέκατο κάτω από την επίδοση του Hamilton.

Οι Mercedes έβαλαν κι αυτές τη μαλακή γόμα αλλά δεν κατέβαζαν τους χρόνους τους, με τον Verstappen να βάζει νέο σετ και να βρίσκει ένα ακόμα δέκατο του δευτερολέπτου.

Ο Hamilton είχε δύο «στιγμές», μία με τον Gasly και μία με τον Nikita Mazepin, με τον Ρώσο της Haas να έρχεται με φόρα και να αποφεύγει τον παγκόσμιο πρωταθλητή οριακά!

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Verstappen κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, έστω και για 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με το 1.28.100 να είναι τελικά η απόλυτη επίδοση του FP3.

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου ήταν στο 1-2, όμως πίσω τους ήταν τρία ακόμα μονοθέσια με κινητήρες της Honda: η Red Bull Racing του Sergio Perez και οι AlphaTauri των Yuki Tsunoda και Pierre Gasly. Με τον Bottas μόλις έκτο, μπροστά από τις δύο Ferrari.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ταξιδέψαμε στη Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν και της πρωτεύουσας Μανάμα, με ένα A320neo της Gulf Air, η οποία συνδέει την Ελλάδα με τον Αραβικό Κόλπο με καθημερινές πτήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το νυχτερινό GP στο Κατάρ (video)
Ένας χρόνος από τη νύχτα που ο Grosjean βγήκε ζωντανός από τις φλόγες (vids)
«Έφυγε» ο Sir Frank Williams