Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκάλυψη για τη νέα Red Bull RB12

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα Red Bull RB12

FORMULA 1

Αποκάλυψη για τη νέα Red Bull RB12

FORMULA 1

Πριν από μερικές ημέρες είδαμε τα νέα χρώματα της Red Bull Racing, σήμερα είδαμε και το νέο της μονοθέσιο που συνέχισε το γνωστό μοτίβο ονοματοδοσίας και «βαφτίστηκε» RB12.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Μάλιστα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές αφού στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία, είναι σε εξέλιξη το πρώτο χειμερινό τεστ εξέλιξης του 2016 (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Για τη Red Bull Racing, πρωταθλήτρια την περίοδο 2010-2013, η φετινή σεζόν προμηνύεται μεταβατική. Άλλωστε η RB12 χρησιμοποιεί ξανά υβριδική μηχανή της Renault, αν κι αυτή φέρει πάνω της το λογότυπο της TAG Heuer.

Advertisement
Advertisement

«Το γεγονός πως καθυστερήσαμε πέρυσι να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στο μέτωπο της υβριδικής μηχανής, μας έφερε ενώπιον μίας επιπλέον πρόκλησης. Όμως θεωρούμε πως βρήκαμε λύση έγκαιρα και δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτό το χειμώνα ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πρόοδο που κάναμε στο δεύτερο μισό του 2015 και να έχουμε καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Ο στόχος μου για φέτος είναι να σημειώσουμε πρόοδο σε σχέση με το που ήμασταν πέρυσι. Η σκληρή μας δουλειά να έχει εξελίξει αρκετά το μονοθέσιο μας και αν έχουμε βελτίωση της απόδοσης και της υβριδικής μηχανής, να βρεθούμε πιο κοντά στους άμεσους ανταγωνιστές μας», είπε ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας Christian Horner.

RB12-Launch-c640

Μιλώντας για το σχεδιασμό της RB12, ο επικεφαλής τεχνικός της Red Bull Racing, Adrian Newey, είπε: «Συχνά με ρωτούν με ποιο κομμάτι του σχεδιασμού του μονοθεσίου είμαι πιο ικανοποιημένος αλλά με τους σταθερούς κανονισμούς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τομείς για… εξερεύνηση. Προσπαθήσαμε λοιπόν να επικεντρωθούμε στο πακέτο που είχαμε και τη χωροταξία αυτού. Ώστε όλα τα μέρη του μονοθεσίου, η ανάρτηση, η αεροδυναμική απόδοση, όλα να συνεργάζονται αρμονικά. Νομίζω πως μάθαμε από τα περυσινά λάθη και οι ενδείξεις που έχουμε από τις προσομοιώσεις του χειμώνα, δείχνουν πως το φετινό μας σασί θα είναι πολύ καλό».

Advertisement

Ο επικεφαλής μηχανολογίας, Rob Marshall, πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι πως σημειώσαμε αρκετή πρόοδο με την RB12 αν και οι αριθμοί που βλέπεις στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD, δεν αποτελούν σαφή ένδειξη. Μόνο στην πίστα μπορείς να δεις τι κάνει και ο ανταγωνισμός. Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Φέτος ελπίζουμε να κερδίσουμε κάποιους αγώνες. Ίσως αυτό να φαντάζει υπερβολικό βάσει του περυσινού επιπέδου ανταγωνιστικότητά μας, αφού ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν υποφέραμε. Όμως νομίζω πως φέτος θα μπορούμε να πάρουμε περισσότερα κι από την υβριδική μηχανή μας».

Πίσω από το τιμόνι θα είναι και φέτος οι Daniel Ricciardo και Daniil Kvyat.

Advertisement

RB12-Launch-b640