Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκάλυψη: F1 με 18άρες ζάντες!

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: F1 με 18άρες ζάντες!

FORMULA 1

Αποκάλυψη: F1 με 18άρες ζάντες!

FORMULA 1

Η Pirelli, αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1, έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράφημα από τα νέα ελαστικά που τοποθετούνται σε ζάντες 18 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Τα μονοθέσια της F1 σήμερα πατούν σε ζάντες 13 ιντσών και το υψηλό προφίλ των ελαστικών παίζει και ρόλο ανάρτησης αποσβένοντας μέρος των κραδασμών με ελαστική παραμόρφωση. Όμως υπάρχει μεγάλη συζήτηση όσον αφορά στην αισθητική των συγκεκριμένων ελαστικών. Η Pirelli δημιούργησε ελαστικά για ζάντες 18 ιντσών και αυτά δοκιμάζονται σήμερα στη Lotus στο Σίλβερστον στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης που γίνεται εκεί.

Στόχος της δοκιμής είναι η πλήρη αισθητική εικόνα ενός μονοθεσίου με μεγάλες ζάντες. Οι οποίες αλλαγές θα λάβουν χώρα το 2017, η Pirelli θεωρεί πως καλύτερα η F1 να προχωρήσει σε πιο ακραία διαστασιολόγηση με ζάντες 19 ή 20 ιντσών. Είναι ξεκάθαρο πως οι λόγοι της αλλαγής είναι αισθητικοί και δεν αφορούν στην απόδοση αν και θα την επηρεάσουν αναπόφευκτα.

Advertisement
Advertisement

Περιμένουμε τις φωτογραφίες της Lotus με τις 18αρες ζάντες από τη σημερινή δοκιμή στο Σίλβερστον για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.